Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ekim '16

 
Kategori
İnançlar
 

İçki Müslümanlıkta haram, Hristiyanlıkta haram değil; ikisi de Allah'ın dini değil mi?

İçki Müslümanlıkta haram, Hristiyanlıkta haram değil; ikisi de Allah'ın dini değil mi?
 

Allah bu din olmadı şunu getireyim der mi konusu bir yana, Allah için yanlış olan her dinde yanlıştır. İkisi de Allah’ın dini olan Hıristiyanlık ve Müslümanlığın birinde yasak olan bir şey diğerinde nasıl serbest oluyor?

Şüphesiz dinler arasında farklar olabilir ama Allah’ın emri siyah beyaz denecek kadar farklı olabilir mi? Bu durumda Tanrı ayetlerini dünyadaki duruma göre yolluyor gibi bir anlam çıkıyor. Öyle ya Hıristiyanlık önce olduğu için Allah o zaman içki haram etme gereği duymamış ama bakmış ki insanlar azıyor Kuran’ı yolladığında içkiyi haram kılmış.

Hıristiyanlığın bozulduğu, bunun üzerine Allah’ın yeni bir kitap (Kuran) yolladığı Müslüman literatürde yer alıyor. Hani bu gerçekten böyleyse bir şey denemez de İncil’e ve Kuran’a bakmak lazım. İncil’i bilmiyorum ama Kuran’da içkinin haram olduğu açıkça yazıyor.

Bu durumda Allah’ın içkinin insanları azdırdığını görerek sonradan yeni dinde haram kıldığı akla geliyor. Allah’ın yeryüzünün durumuna bakarak emirlerini ona göre verdiği düşüncesi dini çevrelerde hâşâ Allah’ın işine karışmak olarak görülecek ama iddia edilen durumun da bir açıklaması yok.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..