Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Şubat '15

 
Kategori
Blog yazarları tartışıyor!
 

İdam cezası ve Cani S.A

İdam cezası ve Cani S.A
 

Özel Durumlarda Uygulanmalı !


Özgecan Aslan bu adı bir kaç gün öncesine kadar yalnızca ona yakın olanlar biliyordu, şimdi tüm Türkiye bu masum kızı tanıyoruz.

Özgecan psikoloji ; insan davranış bilimci olmayı hedeflemiş, pırıl pırıl bir üniversite öğrencisiydi. Akıl almaz bir işkence ile öldürüldü. Suphi Altındöken adında 26 yaşında, sadist merhametsiz bir adam tarafndan acımasızca katledildi.

Melek gibi cici bir kızdı yaşarken, kısacık yaşamında, kimseyi incitmeyen, kalbi güzel bir kız; ölümü hepimizin yüreğini dağladı. Annesine, babasına yakınlarına, sevdiklerine yüce Rab dayanma gücü versin, sabır diliyorum.

Böylesine bir suçun cezası ne olmalıdır?  İdam .

Kesinlikle özel bir yasa ile bu adam idam cezasına çarptırılmalıdır. Bu adamı zindana atmak, yemek ve su vermek, nefes alarak yaşamını sürdürmesini desteklemek doğru olmaz. Ayrıca böyle eğilimleri olanları da caydırıcı bir yaptırım olacaktır.

İdam bu katil için çoğu kişiye göre az bir ceza gibi görülüyor. Özgecan'a yaşattıkları birebir  kendisine yaşatılabilir. Toplumun dileği bu yöndedir.

Özgecan nur içinde yatsın, ölümü;  yaygın eğitime neden oldu, herkes yeniden düşünmeye başladı; şiddet ve hakaretle yoğrulan toplum şiddete başvuruyor, hoşgörü ya da empati yok.

Bilgili, sakin, halkın her yönden gelişmesini destekleyecek, adaletli, milli geliri ve eğitimi destekleyen gerçek liderlere ihtiyacın olduğu gözlemlenmektir.

Gencecik, masum, hayat dolu bir insanın yaşam hakkını elinden alanların, yaşam hakları ellerinden kesinlikle alınmalıdır.

Özel durumlar için mutlaka idam cezası, geri gelmeli ve yapılan zulüm kimsenin yanına kalmamalıdır.

 

 
Toplam blog
: 258
: 2037
Kayıt tarihi
: 09.11.06
 
 

Ben İngilizce öğretmenliği yapan yurdum insanıyım. Yalnız öğrencilerim yetişkin arkadaşlar. Devlet m..