Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

16 Nisan '09

 
Kategori
Cinsel Sağlık
 

İdrar Yolu İltihaplanması

İdrar Yolu İltihaplanması
 


Belsoğukluğuna bağlı olmayan idrar yolu iltihaplanmaları, aşağı yukarı sadece erkeklerde görülen bir hastalıktır. Bu hastalığın sebepleri önceleri pek bilinmemekteydi. Bundan dolayı da "kaynağı belirsiz idrar yolu iltihabı" olarak anılmaktaydı...


Oysa günümüzde, bu iltihaba yol açan sebeplerin en azından bir kısmı kesinlik kazanmıştır. Örneğin trikomonas hastalığının, idrar yolunun üst kısımlarında bir iltihaplanmaya yol açtığı bilinmektedir.


Bir zamanlar bu iltihaplanmaların alerjik kökenli olup, dölyolu sıvılarına karşı aşırı duyarlılıktan ileri geldiği düşünülmekteydi. Oysa hastalık, genellikle cinsel birleşme sonrası ve 3-6 haftalık bir kuluçka dönemini izleyerek gelişir. Antibiyotik tedavisine olumlu tepki gösterir ve bu yoldan tedavi olur. Bu nedenlerden ötürü idrar yolu iltihaplanmasının zührevi hastalık türlerine girmesi uygun görülür.


Hayli yaygın durumda olan idrar yolu iltihabı, erkeklerde belsoğukluğundan daha sıkça rastlanan bir hastalık haline gelebilmiştir...


Hastalığın belirtileri belsoğukluğunu çok andırır bir şekildedir. Lâkin ne yazık ki, hastayı endişeye sürükleyecek biçimde ardı ardına birkaç defa tekrarlama özelliğine sahiptir...


Başta gelen belirti, idrar yolunda hafif tahrişle beraber idrar güçlüğü görülmesidir. Bununla birlikte değişken miktarda penis akıntısı vardır. Yalnız bu akıntı, belsoğukluğunda görülebilen akıntıya nazaran daha sulu ve sümüksüdür. Bunun sebebi de içerisinde daha az irin bulunmasıdır.


Prostat bezinin kronik iltihabı da bu belirtileri gösterebilir. Onun için bir uzman tarafından incelenmelidir!


Bazı hastalarda deri döküntüleri de oluşabilmektedir. Hastalar 6 haftadan 3 aya kadar bir süre içerisinde kendiliklerinden iyileşirler. Ağrı kesici ve antibiyotiklerle yapılan tedavinin de iyileşmeyi süratlendirici bir etkisi vardır. Fakat ne yazık ki hastalığın yinelenme olasılığı hayli yüksektir.



Önemli >>> Bu blog da diğer tüm sağlık bloglarım gibi sadece bilgilendirme amaçlıdır!.. Sağlıklı bir yaşam dileğim ve saygılarımla.

 
Toplam blog
: 1907
: 3759
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..