- Kategori
- Yemek - Mutfak
İFTAR ÇORBASI

İFTAR ÇORBASI
NEFİS BİR İFTAR ÇORBASI
5 kişiliktir
Malzeme;
150 gr. küçük kuşbaşı doğranmış tavuk göğüs eti
1 ad. soğan (ince kıyılacak)
1 fincan pirinç
1, 5 Lt. sıcak tavuk suyu(yoksa 1 kaşık bulyon)
1 ad. küp doğranmış patates
1 ad. küp doğranmış havuç
2 yemek kaşığı dolusu tereyağ
1 fincan kızartmalık yağ
1 çorba kaşığı elma sirkesi
1, 5 çorba kaşığı un
2 yemek kaşığı yoğurt
1 ad. yumurta sarısı
yeterince pul biber.
Hazırlanışı:
bir tencerede, 1 kaşık tereyağını eriterek soğanı soteleyin önceden ıslatılmış pirinci ekleyin ve 1.5 litre yaklaşık 6 bardak sıcak tavuk suyunu yada bulyonu ilave ederek kaynamaya bırakın.
Bu arada teflon tavada sıvı yağını ısıtın, tavuk etlerini kavurun, kevgir kaşıkla yağını süzdürerek bir kaba alın.
Bu sefer patateslerle havuçları aynı yağda kızartın.
Kızararttığınız malzemeyi tencereye dökerek karıştırın.
Unu elma sirkesi, yumurta sarısı ve az su ile çırparak terbiyeyi hazırlayın ve yavaş yavaş kaynayan çorbaya çırpıcı ile karıştırarak yedirin.
Son olarak, tavada, kalan tereyağını da eriterek, pulbiberi hafif yakın ve pişen çorbanıza katın.
Afiyet olsun.