Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Şubat '13

 
Kategori
İnançlar
 

İftira boyutuna varan hadisler!

İftira boyutuna varan hadisler!
 

Hadisler, biz müslümanlar için çok kıymetlidir. Çünkü hadisleri Hz. Muhammed (s.a.v.) söylemiştir.. Ancak Peygamber efendimize atfedilen öyle çok hadis vardır ki, bunları kendisinin söylediğine inanmayı bırakın, insan duyunca dehşete düşüyor. İşte bunlardan bazıları:

-'Kadınların dinleri ve akılları eksiktir.'-Sahihi Buhari

-'Namazı bozan şeyler, kara köpek, eşek, domuz ve kadındır.'-Sahihi Müslim

-Kocanın vücudu irinle kaplı dahi olsa ve karısı onu yalayarak temizlese, yine de kocasının hakkı ödenmiş olmaz.'-İbn Hacer el Haytemi

-'Uğursuzluk üç şeyde vardır: Kadın, ev ve atta.'- Ebu Davut hadis no:3922 Sahihi Buhari

-'Peygamber 30 erkeğin cinsel gücüne sahipti.'-Buhari

-'Peygamber nerde güzel bir kadın görse, hemen eve koşar, Zeynep'le yatardı.'-Buhari Hibe/8

-'Kadın 8 sıfatlıdır: Giyim kuşam hevesinden maymun, fakir düşmeye razı olmadığından köpek, kocasına ve diğer insanlara kibrinden yılan, gece-gündüz koğuculuk yaptığından akrep, evden eşya sattığından fare, erkeklere hile kurduğundan tilki, kocasına itaat ettiğinden dolayı koyun.'-İhya Gazali

-Kadınları zarar vermeyecek şekilde aç, aşırı gitmeyecek kadar kıyafetsiz bırakınız. Çünkü kadınlar iyice doyar, güzelce giyinirlerse, onlar için dışarı çıkıp gezmekten daha sevimli bir şey yoktur. Fakat onlar biraz aç, biraz da çıplak kalırlarsa, onlar için evde oturmaktan daha hayırlı bir şey yoktur.'-İhya Gazali 2/122

Yani görüldüğü üzere, peygamberimizin kadınlar hakkında hakarete, aşağılamaya varan sözler sarfettiği söylenmekte ve hatta peygamber efendimizin arzuya, şehvete fazlasıyla değer veren biri gibi gösterildiği görülmektedir.

Peki Allah'ın sevgili peygamberinin böyle sözler söylemiş olması sizce kabil midir?

Hz. Muhammed (s.a.v.), Allah'ın izinde yürüyen ve onun emir ve yasaklarından dışarı çıkmayan, mübarek bir kişiydi. Allah'ın kendisi insan ayırmazken, kadınlara değer veren ayetleri bulunuyorken ve cennetin anaların ayaklarının altında olduğunu söylerken, ona uyan peygamber efendimizin de bu emirlerin dışına çıkan sözler söylemiş olması elbette mümkün değildir.

Yüce Allah'ın bu konuda söyledikleri şöyledir: 'Mümin erkeklerle mümin kadınlar birbirlerinin dostlarıdır. İyiliği emreder, kötülükten alıkoyarlar.' (Tövbe-71. ayet)

'Erkeklerin kadınlar üzerindeki hakları gibi, kadınların da erkekler üzerinde hakları vardır.' (Bakara-228. ayet)

Uydurma hadisler sadece kadınlarla ve peygamberimizle ilgili değil elbette. Allah'ın bizzat kendisi ile ve diğer konularla ilgili olanları da var. İşte onlardan bazıları:

-'Allah ahirette, peygamberlere kimliğini kanıtlamak için, bacağını açıp baldırını gösterir.'-Müslim-İman 302, Buhari 97/24, Hanbel 3/1

Oysa, 'Ona hiç bir benzer yoktur. Odur duyan ve gören.' (Şura 11. ayet)

İşte bir hadis daha: 'Allah benimle görüştü ve el sıkıştı. Elini iki omuzum arasına koydu. Öyle ki, parmaklarının soğukluğunu iki göğsüm arasında hissettim.'-Hanbel 5/243

Allah ise Kuran'da şöyle demektedir: 'Ve hiç bir şey onun dengi değildir.' (İhlas 4. ayet) Bu hadiste, Allah'a parmak ve parmaklarına da soğukluk atfetmek, onun elleri olduğunu söylemek, Allah'ı şekilleştirmeye çalışmaktır sadece.

'Altın ve ipek, ümmetimin kadınlarına helal, erkeklerine ise haramdır.'-Müslim 2/16

Ve Kuran'da Allah'ın söylediği: 'Allah'ın kulları için meydana getirdiği süslenecek şeylerle, rızık olarak verdiklerinin içinden temiz olanları kim haram etti? De ki, bunlar dünyada inanan kişilerindir. Ahirette ise, yalnızca onlara aittir.' (Araf 32. ayet)

Bu gibi örnekler daha pek çoktur malesef. Bu hadisler, islam dinindeki mezhep farklılıklarından o şekilde söylenmiş olabileceği gibi, yanlış aktarılma ve aksettirilme yüzünden de bu şeklini almış olması mümkündür.

Uydurulmuş hadislerin toplumumuzda yarattığı tahribat, ne yazık ki çok yüksek boyutlarda. Çünkü halkın bazı cahil kesimleri bunları sorgulayıp ayıklamamış ve körü körüne doğruluğuna inanmışlardır. Öyleyse bir hadisin uydurma olduğu nasıl anlaşılır?

-Kuran'a ve sahih sünnetlere aykırıysa,

-Anlamı bozuksa,

-Akla, tecrübeye, müşahadeye ve evrensel kurallara ters düşüyorsa,

-Söylenen söz ve konu ya da rivayet, peygamberimize yakışmayacak ölçüde bayağıysa...

Bir hadisin ya da rivayetin uydurma olup olmadığını anlamanın daha bir çok yolu var. Ama bunların en başında, Kuran-ı Kerim'e başvurmak, sağlamasını da orda yazılanlara göre yapmak gerekiyor. Ancak bu şekilde gerçek ve sağlam delillere ulaşılabilir çünkü.

 
Toplam blog
: 30
: 12123
Kayıt tarihi
: 30.01.13
 
 

Anadolu Üniversitesi Tarih 4. sınıfta okuyorum. Aynı zamanda İstanbul Üniversitesi İktisat 4. sın..