Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Kasım '07

 
Kategori
Tarih
 

İkinci Âdem, H.Z Nuh (A.S)

İkinci Âdem, H.Z Nuh (A.S)
 

H.Z NUH (A.S)
1.Hz. Nuh hakkında genel bilgiler
Nuh aleyhisselam, İdris aleyhisselam'dan sonra gelen peygamberdir. Peygamberlerin büyükleri olan ve kendilerine « Ülü'l-azm » (azm edilen) denilen altı peygamberden ikincisidir (Bu altı büyük peygamber şunlardır: Hz. Âdem, Hz. Nuh, Hz. İbrahim, Hz. Musa, Hz. Isa ve peygamberimiz Muhammed Mustafa (s.a.v.). Bunun nedeni kavminin Nuh tufanı diye adlandırılan gazap ile cezalandırılmalarındandır.

2.Hz. Nuh'un hayati
Hz. Nuh, İdris aleyhisselamın göğe çıkarıldıktan sonra azan insanlara peygamber olarak gönderildi. İnsanlar putlara tapmaya başladı. Cenabı-i Hak bunun için Nuh aleyhisselamı peygamber olarak gönderdi. O zaman 50 yasında idi. Yıllarca insanları dine davet etti, putlara tapınmaktan sakındırdı ve Allahü Tealaya ibadet etmelerini söyledi. Ama Nuh aleyhisselama kendi oğlu Yam yani Kenan bile iman etmedi, hatta alaya alip işkence ettiler. “Andolsun ki Nuh'u elçi olarak kavmine gönderdik. Dedi ki: Ey kavmim! Allah'a kulluk edin, sizin ondan başka ilahınız yoktur.” Doğrusu ben, üstünüze gelecek büyük bir günün azabından korkuyorum”. (Araf, 59) .

Nuh aleyhisselam insanların davetine icabet etmedikleri için onlara beddua etti” (Rabbim!) Sen de bu zalimlerin ancak şaşkınlıklarını artır. (Nuh, 24) Allahü Teala da bundan sonra Nuh aleyhisselam gemi yapmasını emretti” Gözlerimizin önünde ve vahyimiz (emrimiz) uyarınca gemiyi yap ve zulmedenler hakkında bana (bir şey) söyleme! “Onlar mutlaka boğulacaklardır”! (Hud, 37) . Gemi yapımı bitince tufan oldu (denizler taştı ve her taraf su oldu).

Nuh aleyhisselam sayısı 80 kişi kadar olan mü'minler ile 3 katli olan gemiye bindi. Nuh aleyhisselam gemiye her hayvandan birer çift aldı. Oğlu Kenan’ı da gemiye almak istedi, ama o "Beni sudan koruyacak bir dağa sığınacağım" dedi, gemiye binmedi ve hemen bir dalga onu alip bogdu. Allah Teala da Nuh aleyhisselamın bu oğlu hakkında af dilemesine karşılık! (...) Ey Nuh! O asla senin ailenden değildir. Çünkü onun yaptığı kötü bir istir. O halde hakkında bilgin olmayan bir şeyi benden isteme.(...) (Hud, 46) buyurdu.

Sular dağları aştı, insanlar ve hayvanlar telef oldu. 150 gün geçtikten sonra Allahü Teala: « Yere suyunu çek; göğe: ey gök sen de yağmurunu tut » buyurdu ve bunun üzerine yağmur durdu, sular çekildi. Geminin Irak'taki Cudi dağına yahut Doğu Anadoluda ki Arafat dağına oturduğu rivayet ediliyor.Zamanla bu bilgiler bilimin ışığı ile aydınlanacaktır. Hz. Nuh'a inanıp kurtulan insanlar aç oldukları ve dağda yiyecek olmadığı için Nuh aleyhisselamın emri üzerine ellerinde olan bütün yiyecekleri birleştirdiler ve böylece ilk defa Aşure yemeğini yaptılar.Aşure günü oruç tutulmayacağınıda hatırlatalım.

İnsanlar Nuh aleyhisselamın 3 oğlu Sam, Ham ve Yafes’ten türediği için Hz. Nuh'a ikinci Âdem de denir.Türklerin soyunun Hz.Nuh'un oğlu Yafesten geldiği rivayet edilmektedir.Kaynak isteyenler.("Atatürk ve Kayıp Kıta MU'' kitabı ve James Churchward'ın tarih kitabları işine yararayabilir). Nuh aleyhisselamın 1000 yasında vefat ettiği söyleniyor, ama Kur'an-i Kerim'de, Andolsun ki biz Nuh'u kavmine gönderdik de o 1000 yıldan 50 yıl eksik bir süre yanlarında kaldı.(...) (El-Ankebut, 14) geçiyor. Hz. Nuh gemicilerin ve marangozların piri sayılır. Çünkü bu isleri Allah’ın ihsanıyla ilk defa o yapmıştır.
3. Nuh suresi
Nuh suresi Mekke'de nazil olup 28 ayettir. Halt-i Osman'a göre 71. suredir. Nuh aleyhisselamın kavmine gönderilişini ve Nuh tufanını anlattığı için sureye bu ad verilmiştir. Peygamberimiz (s.a.v)'de Hz. Nuh hakkında Nuh (aleyhisselam) 'Bismillah' ve 'Elhamdülillah' demeden büyük olsun, küçük olsun herhangi bir is yapmazdı. Bu sebeple Allahü Teala onu 'Çok şükredici bir kul' olarak isimlendirdi” (Taberani; Ibn-i Cebir) buyurdu.
Bediüzzaman Said Nursi de Nuh tufanı hakkında çok güzel bir kıyaslama yaparak şunları yazmıştır” Padişah-i bimisal, kavm-i Nuh'un mahvi icin semavat ve arza emir vermis. Vazifelerini yaptiktan sonra ferman ediyor: " Ey arz! Suyunu yut. Ey sema! Dur, isin bitti. Su cekildi. Dağîn basinda me'mur-u İlahinin çadır vazifesini gören gemisi kuruldu. Zalimler cezalarını buldular." İste su üslubun ulviyetine bak. " Zemin ve gök iki muti' asker gibi emir dinler, itaat ederler " diyor. İste su uslub işaret eder ki, insanın isyanından kâinat kızıyor. Semâvat ve arz hiddete geliyorlar. Ve su işaretle der ki! " Yer ve gök iki muti asker gibi emirlerine bakar bir Zata isyan edilmez, edilmemeli..."
4.Hz. Nuh'un evlatlarına vasiyeti
Bunlardan (ilk) ikisini bırakmayınız, ikisini de hazer ediniz (yapmayınız) 1. La ilahe illallah
2. Suphanallah vebi hamdihiy'dir
3. Gâvurluktan (sakinin)
4. Kibir ('den sizi nehye derim)

5) NETİCE: İnsanoğluna defalarca uyarılar yapılıyor. Yapmamaları gerekenler söyleniyor. Dinliyor ama anlamak istemiyor. Sonucunda Bu tufandaki gibi felaketlerle helak oluyor. Ancak emir ve yasaklar dinlenildiği zaman her şey çok güzel olacaktır. Ama Şeytan ne diyor. Kibir “En çok sevdiğim günahımdır”.İnsanlarda hayatlarını kibrinin yüzünden mahvetmektedir.
Bilgili İnsan Alçakgönüllü olur herkesi sever yaratandan ötürü. Buradan, bazı tartışmalardan dolayı üzdüğüm veya üzdüğümüz arkadaşlarımız ve dostlardan özür diliyorum, Özür dilemeyiz. Mevla’nın o kutsal ve çağlar üstü sınır tanımayan çağrısı ile hepsine özür ve sevgi mesajı gönderiyoruz. Bundan sonra Mevlanaca düşüneceğiz, Mevlanaca hissedeceğiz, Mevlanaca davranacağız. Kalplerimiz alçak gönül ve hoşgörü samimiyetiyle ısınsın. Bu sayede başka kalpleride ısıtalım. Asla “Kibrimizin dağına çıkıp bizi kurtaracağını zannetmeyelim”. Tufandaki gibi boğulmayız ama aksine daha kötüsünü gerçekleştirebiliriz. Kibir dağında kaldığımız ettiğimiz sürece. Yalnız kalırız. Hoşgörü ve Alçak gönülle ısınan kalplerimizden. Saygı ve Sevgilerilerimizle.

6) Aklıma takılan sorular? Suyun Kaldırma Kuvvetini Allah (cc) ihsanıyla Hz. Nuh mu? Buldu, yoksa Arşimet mi? Buldu. Birde Dünyada yaşayan, denizde ve okyanusta yaşayan varlıklar hariç, her hayvandan dişi ve erkek olarak 2 şer çift alan Hz. Nuh (a.s) gemisi. Titanikten büyük müydü? Acaba. Titanic zannedersem unvanını 15 Nisan 1912’de kaybettiği şimdide kaybedecek.

TİTANİK, NUH'UN GEMİSİNE RAKİP MİYDİ?
Aklıma takılan konu Nuh'un Gemisi olunca İlginç bir anekdot(hikayecik) olarak belirtelik ki, asla batmayacağı ileri sürülen ve daha ilk seferinde batarak bin 500 kişiye mezar olan Titanic gemisi de aslında Nuh gemisinin ebatlarında inşa edilmişti. Tevrat'taki bilgilere göre, Hz. Nuh'un Gemisi'nin uzunluğu 205 metre 27 santim, denizden yüksekliği ise 20, 5 idi. Batıda Hıristiyan âleminin desteklediği en yaygın şehir efsanelerinden biri de Titanik'i suya indirenlerin. Hâşâ, Allah teala’ya kafa tuttukları ve bu yüzden de geminin ilk seferinde battığıdır.

Bakalım biz Nuh'un gemisinde hâlâ bizi bekleyen 'altın yumurtlayan tavuğu' ne zaman çıkaracağız, özel kamarasından. Yazılarıma karşı “Laiklik” jargonu ile mesaj verenlere mesaj. Kamaradan “Laiklik” İlkesi çıkmaz umarım. Unutmayın: Anlayış, hatalar bahçesine ekilse bile, yeşerebilir.
Faydalandığım eserler: Kuran-ı Kerim ve Açıklamalı Türkçe Meali

 
Toplam blog
: 67
: 4037
Kayıt tarihi
: 24.04.07
 
 

17 Şubat 1986'da: Soğuk karlı bir Şubat gecesi Koca Karı olan ebenin ellerine ''bilim otoritelerinc..