Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Şubat '19

 
Kategori
Siyaset
 

İkinci Dünya Savaşı ve Karne

Tutturmuşsun seçim arifelerinde sürekli olarak 'İnönü döneminde ekmeği karne ile alıyorduk ekmeği karne ile alıyorduk' söylemini temcit pilavı gibi tekrarlayarak.

Mesele şu parti bu parti değil. Hangi parti Türkiye Cumhuriyeti'nin adalet hukuk yargı yasama ve yürütme kurallarına göre hareket ediyor ve demokrasinin teamülleri gereği vatandaşın her türlü yaşam standardını bir öncei yaşam standardından daha yukarıya taşımayı taahhüt ediyor ve o taahhütlerin arkasında duruyor, vatandaş için doğru parti odur.

17 yıl öncesine göre bugün yaşam standardın yaşam kaliten iyi diyorsan (kalitenin içine terörü de ilave ederek yani 17 yıl önce neredeyse sıfırlanmış terörün bugünkü gelinen noktayı da değerlendirerek) mesele yok yoluna devam et..

17 yıl öncesine göre yargı yasama ve yürütme bağkamında herşey tıkırında diyorsan da yoluna devam edebilirsin..

Her şey bir yana 17 yıl öncesine göre insanların birbirine olan saygı düzeyinin çöküşünden rahatsız olmuyorsan gerçi kapitalizm sisteminin fıtratında insanların birbirine olan saygı kültürünü yok ettiğini ve bireyci anlayışa doğru toplumu yönlendirdiğini biliyoruz o ayrı, demek istediğim insanların sol bşr partiye oyunu kullandı diye terör yanlısı yaftalığından rahatsız olmuyorsan gene yoluna devam edebilirsin..

En önemlisi, ülkede bir beka sorunu olmuş olsa 82 milyon insan tek vucüt olacağımızı bildiğin halde beka söylemine kanıyorsan,

Her seçim arifelerinde sürekli olarak geçmişe gidilmekten ve ikinci dünya savaşında bütün ülkeler birbirlerini öldürmek üzere seferber oldukları dönemde savaş nedeniyle bütün dünyada yaşanan kıtlık dönemine rağmen İnönü ülkeyi savaşa dahil etmemekle birlikte yaşanan kıtlık sebebiyle herkese adil dağıtılmak adına ekmeği karneye bağlaması meselesine duyarlı olamıyor ve sadece oy almak uğruna bu tür söylemlerin söylendiğine katılıyorsan adımlarını artırarak yoluna devam edebilirsin..

Dedim ya partiler değil iyi yönetenlerin yanında olmak doğru olandır.

Sor bakalım, ikinci dünya savaşı döneminde ülkeyi yöneten olsaydı ne yapardı?

Muhtemelen 'ülkeyi savaşa sokardım' cevabını alırsınız sorduğunuzda..

Bitti. Söylenecek söz yok!

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..