Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Nisan '13

 
Kategori
Futbol
 

İkinci yarıdaki müthiş baskı Galatasaray' a 3 puanı getirdi

Real Madrid maçı sonrası Galatasaray’ ın bu maçta fiziksel ve mental açıdan zorlanacağını düşünüyordum. Maçın ilk yarısında, erken yenen golün de etkisiyle, Galatasaray bu düşünceyi doğrulayan bir futbol sergiledi. Golden sonra da kalesinde 3 net gol pozisyon verdi. Bu pozisyonlar, tıpkı Madrid maçındaki gibi ölçüsüz hücum futbolundan kaynaklandı. Terim' in takımını bu denli agresif ve hücuma dönük oynatması, arkada ciddi pozisyon verilmesine neden oluyor. Lig sonuncusu bir takım bile size karşı 3-4 tane %100' lük pozisyon buluyorsa bir şeyleri hatalı yapıyorsunuz demektir

 

Dany’ nin kırmızı kartı ile maç iyice zora girdi. Bu pozisyonların gol olmamasında Muslera’ nın büyük payı vardı. Muslera gerçekten de dünya çapında bir kaleci olduğunu gösterdi.

 

İlk yarının sonlarında Terim’ in hakem kararlarına tepkisi ve hakem tarafından tribüne gönderilmesi, takımın motivasyonunu üst düzeye çıkardı. İkinci yarı Galatasaray 10 kişiyle müthiş bir baskı kurdu ve panikleyen Mersin’ li futbolcuların hatalarının da katkısı ile golleri buldu. Gerçekten de Telekom Arena' da taraftar takım üzerinde adeta doping etkisi yaptı. Takımı ileri iten güç oldu. Bu baskı altında Mersin İdman Yurdu adeta kilitlendi. Hatalı paslar ve topa hakim olamamaları oyundan düşmelerine sebep oldu.

 

 

Drogba geldiğinden beri en iyi maçını oynadı. Maçın kazanılmasında en büyük paya sahip olan isimdi. Aldığı tüm topları müthiş kullandı. Rakip defansı fiziken ezdi. Melo da sahanın her yerinde takımını ateşleyen isim oldu. Geçen seneki Melo' yu hatırlattı.

 

Şimdi pek çok yorumcu, Galatasaray' ın müthiş zaferinden söz edecek. Ben ise şimdiden uyarayım; ilk yarıda verilen pozisyonları Spor Toto Süper Ligde ilk 10 sırada yer alan takımlardan herhangi birisi yakalasa, Galatasaray 30. dakikada 4-0 yenik duruma düşerdi. Yani Galatasaray agresif ve kontrolsüz hücum futbolu ile taraftarını memnun ediyor, ancak her maç şans bu şekilde yanınızda olamaz. Her maç Muslera bu müthiş kurtarışları yapamayabilir. Terim' in bu taktik anlayışı, kalan 6 maçta başına der açabilir. Ayrıca, Terim ve yardımcılarının daha sakin, daha profesyonel olmaları lazım. 

http://twitter.com/bertankaya

 
Toplam blog
: 575
: 567
Kayıt tarihi
: 10.05.07
 
 

İlgi alanları ekonomi, para politikası, siyaset, edebiyat, futbol, Türk ve Ortadoğu Tarihi, AB ve..