Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ocak '14

 
Kategori
Dostluk
 

İkinci yarıya bir kala

Başka, düşünüyor insan. Başka türlü, bakmaya, başlıyor olaylara. Daha önce sinirlendiğiniz,  her şey, sizi şaşırtarak, yerini, gülümsemeye, bırakıyorsa, sevdiklerinize,  daha sıkı sarılmaya başlıyorsanız, geçmişi,  düşününce,  gözleriniz doluyorsa,  sevdiklerinizden, ayrılmak, sizi iki kat düşünmeye, sevk ediyorsa, evet, hoş geldiniz, hayatın ikinci yarısına.

Hayatın,  ikinci, yarısında,  maneviyat, devri başlıyor. Artık, maddiyat, sizi, eskisi gibi düşündürmüyor.  Dış görünüşün,  önemini yitirip,  ruhun,  derinler inliklerinde, aradığınız, maneviyat oluyor. Zamanı,  boşa harcadığınızı fark edip,  günü değil, saatleri, yaşamaya çalışıyorsunuz. Telefon rehberinde eski dostların isimleri,  ilginizi daha çok çekiyor. Arayıp bulduğunuz maziden bir ses, sizi geçmişe götürüp, derin bir ah çektiriyor.

Yolda gördüğünüz, geçmişten bir arkadaşınızla, sohbet ederken, onu inceden süzmeniz aslında, yılların onun görünümünü, nasıl etkilediği değil, kendinizde, göremediklerinizin, onu, nasıl etkilediğidir. Gözlerine, bakıp, bunu anlamaya çalışırsınız. Eskisi gibisin, sözünü duyduğunuzda, yalancı baharlar, yaşar gönlünüz. Zaman, hiç kimseye, toleranslı davranmaz aslında. Önce dış görünüşümüz sonrada, ruhumuz bu değişime yenik düşer.

Anılarınız ne kadar çoğaldıysa, çocuklugunuza, özlem duyuyorsanız, işte yolun başı diyordu okuduğum bir yazıda. Evet, gerçekten yeni bir yol. Yolun, sonumu, başımı, bilinmez, ama bu yolda, daha önceki acemilikleriniz yok. Daha temkinli, emin adımlarla yolunuza, devam ediyorsunuz. Bir sohbetin sonunda, sorsalar, karşınızdaki, insanın, tüm özelliklerini sayar hale geliyorsunuz. Aslında, bununla, çokta mutlu olmuyorsunuz. Daha önce hayran olduğunuz birçok insanın, gerçek, yüzünü görmek, sizi üzse de yapacak bir şey yok. Yeni yol böyle bir şey. Belkide, buna, gerçeğin yolu, diyebiliriz.

Mutluluk mu? Evet, bunu beklemeye zamanınız kalmıyor. Günü ve saati yaşamaya çalışıyorsunuz. Mutluluk, sağlıkla, başlıyor artık. Daha önce, aklınızın ucundan, geçemeyen şeyler yani. Aklınızda tutamadığınız, her olaya, üzülüp, kendinizi, test etmeye başlıyorsunuz.  Acaba, yıllar, önce, aklınızdakileri mi, alıp götürecek kaygısıyla.

Yeni yolun, güzelliği ise, tecrübe, olgunluk ve elde etmeyi başarabildiyseniz, saygınlık olacaktır. Mutluluklarınız daha kalıcı, düşünceleriniz,  daha olumlu oluyorsa, yolun, çiçekli ve güneşli tarafını bulmuşsunuz demektir. Yolunuz açık olsun. Sevgiyle kalın.                                                                                                                                                                                                

 
Toplam blog
: 47
: 402
Kayıt tarihi
: 06.11.12
 
 

İzmir'de doğdum.  Adana!da yaşıyorum. Evli ve iki çocuk annesiyim. Uzun zaman bir gazetede köşe y..