Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ekim '06

 
Kategori
Teknoloji
 

İkna eden kazanıyor

İkna eden kazanıyor
 

Business 2.0 dergisi Howard Schultz, Steve Case, Vinod Khosla ve bazı büyük yatırımcıları ikna edip 100 milyon dolar yatırım alan 20 yaratıcı fikri incelemiş.

Ultimate iDrive – Şoförlerin teknolojik rüyası – direksiyonda klavye ve ön camın ekran olarak kullanıldığı sistem. 30 yıl önce jet pilotlar için yapılmış teknoloji.(tükenmez kalemde pilotların havada not alabilmeleri için icat edilmişti.)

Hafif Veritabanı - Oracle, IBM ve Microsoft yaklaşık 14 milyar dolarlık veritabanı işi yürütüyorlar. Bu yüzden daha verimli ve hafif veritabanı projesi onlar için oldukça önemli bir hale geliyor.

Yeni güç oyunu – “ultracapacitor” adı verilen ve arabadan traktöre kadar her yerde güç kaynağı olarak kullanılabilecek bir pil(batarya). Kimyasal değil elektrik alanı olarak enerjiyi saklayacak ve saniyeler içerisinde dolup uzun süre enerji verebilecek bir yapı düşünülmüş.

Daha iyi enerji veren – Cep telefonu, PDA ve kameralar için kullanılan mevcut lithium-ion pillerin 5 kat daha uzun ömürlüsü yapılıyor.

Excel gibi tablolar – Excel’in internet üzerinden kullanılabilen ve rahatlıkla herkes ile paylaşılabilen modeli.

Hasta izleme – Hastaya enjekte edilen kablosuz bir cihaz ile kalp, şeker gibi hastalıkların 24 saat izlenebilmesi

Eski ilaçlar – Bir ilacın hayatımıza girme süreci 15 yıl ile 500 milyon dolar gibi sayılara bağlı. Patent süresi geçmiş ilaçların tekrar tanımlanması, patentinin alınması ve pazarlanması bu yüzden önemli bir hale geliyor.

Küçük ekranlar – Cep telefonlarından da internet aramalarının yapılabilmesi. Fakat burada ses algılama vb .sistemlerle aramanın kolaylaştırılması amaçlanıyor.

GPS- yönlendirmeli kuponlar - Doğru zamanda doğru yerde cep telefonunuza bir promosyon yada indirim haberinin gönderilmesi teknolojisi.

Kısa mesaj reklamlar – Yerel mağazaların cep telefonlarına reklamlarını gönderebilmeleri.

Ürün yerleştirme müzayedesi – Holywood filmlerinde markasını filmde göstermek isteyenler için bir pazaryeri oluşturulması.

Arkadaş bulma servisleri ve videolar – Video bloglar ile arkadaş bulma servisini birleştirme

Sosyal pazaryeri – Sosyal ağlarda yer alan üyelerin kendi yarattıkları ürünleri ağ içinde satabilmelerine olanak sağlayan platform

Mikser – Kendi videolarınızı lisanslı müzik klipleri ve müzikler ile mix etmenizi sağlayan platform

Lüks Yaşam – Bir topluluk için yeni evlerin, lüksün, konforun ve yeşil bir çevrenin tasarlandığı platform.

Seyahat Planlama – Blackberry telefonunuza kiraladığınız yerin fotoğrafı, akşam yemeği konfirmasyonu ve havaalanından sizi alacak araba bilgilerinin geldiğini düşünün.

Temiz ve Yeşil Ofis – Çevre dostu ofis bakım servisi.

Mikropla savaş – Hastahane kaynaklı enfeksiyonları tespit eden cihaz

Küçüklere fırsat – Küçük web sitelerine reklam satma konusunda alternatif bir sistem sunma

Toplu eğlence - World of Warcraft, Neopets, Second Life ve Sulake gibi topluluk olarak eğlenilen bir platform oluşturma

Bugüne kadar karşıma gelen her yeni proje ve fikir onu getiren tarafından “en iyi, en mükemmel” olarak tanımlanırdı. Ne varki bazen aynı projeyi 2 farklı şirket yada ekipten dinlemiş olurdum. Bu yüzden özellikle yaratıcı fikirlerinizle ilgili yeterince araştırma yapmalı, dünyada benzerleri olup olmadığını incelemelisiniz. Böylelikle hem projenizle ilgili her soruya rahatlıkla yanıt verebilir hemde kötü duruma düşmekten kurtulursunuz.

Kaynak: http://money.cnn.com/magazines/business2/

 
Toplam blog
: 578
: 5372
Kayıt tarihi
: 23.06.06
 
 

Superonline danışmanlık, İktisat Bankası' nda ilk palm bankacılığı uygulaması, 5 yıl Garanti E-Ticar..