Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ocak '21

 
Kategori
Üniversitelinin Sesi
 

İKÜ Start-Up Şöleni

İstanbul Kültür Üniversitesi’nin girişimcilik üzerine yaptığı çalışmalar, etkinlikler, teşvikler her geçen gün artıyor. Nitekim İKÜ, girişimcilik bölümüne sahip sayılı üniversitelerden biri olduğu gibi, benim de öğretim görevlisi olduğum girişimcilik bölümünün her yıl düzenlediği önemli bir yarışma etkinliği var: Start-Up Şöleni.

Bu fikir yarışmasının bu seneki konsepti “yeni normalin geleceği”…

“Yeni Normal” konsepti bana kalırsa deneyimlediğimiz bu sürecin girişimlere etkisini incelemek ve girişimcilere krizden fırsatlar çıkartmak adına oldukça iyi seçilmiş.

Gerçekten de 2020 yılında başlayan Covid-19 süreciyle hayatımıza tamamen yerleşen, tüm sektörlerin dinamiklerini değiştiren “yeni normal” kavramını acaba kadar içselleştirdik? “Yeni Normal” ne kadar normal? “Yeni Normal” şu an normalleşti mi ya da nasıl normalleşecek?

Yarışma ekibi olaya çok farklı bir açıdan yaklaşıyor ve diyor ki: “Yeni Normal’ kavramındaki ‘yeni’ aslında düşündüğünüz gibi çok da yeni değil. Dünya savaşları ve diğer salgınlarda da ‘Yeni normal’ kavramı sık sık kullanıldı. Fakat her ‘Yeni Normal’ diye nitelendirdiğimiz dönemlerde ortaya yeni fırsatlar ve engeller çıktı.”

Aslında bu yaklaşım her dönemin kendine has zorlukları ve çıkmazlarını; bu engellerin tüm dönemin girişimcileri için fırsatları da beraberinde getirdiğini gözler önüne seriyor. Ve bu fikir yarışması da günümüz girişimcilerini dünyamızın bu dönem yaşadığı “yeni normal” hakkında fikir üretmeye, fırsatları görmeye teşvik ediyor.

Yarışmaya katılmak isteyen girişimciler için son başvuru tarihinin 21.02.2021 olduğunu ve detaylı bilgilerin https://startupsoleni.iku.edu.tr/adresinde olduğunu da belirteyim.

Ben yarışma için şimdiden heyecanlanmaya başladım; bakalım bu dönüşüm ne gibi projeleri karşımıza çıkartacak?

 

Av. Oğuz Kara

(kara@oguzkara.av.tr)

 
Toplam blog
: 40
: 39
Kayıt tarihi
: 09.05.20
 
 

Oğuz Kara, Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde tam burslu olarak lisans eğitimini tamamlamı..