Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mayıs '10

 
Kategori
İnançlar
 

İlk kutsal emanet bulundu

İlk kutsal emanet bulundu
 

Kutsal emanetlerin ilki bulundu.


Ahir zamanda ortaya çıkacak olan kutsal emanetlerin ilki olan Hz.Nuh’un gemisi geçenlerde Ağrı dağında bulundu. Haberin doğruluğunu çeşitli haber kaynaklarından araştırarak öğrendim. 4000 metre yüksekliğe böyle bir gemiyi çıkarmanın mümkün olmadığını ve 4800 yıllık olduğunu uzmanlar söylüyorlar. Ahir zamanda yani içinde bulunduğumuz dönemde harika olaylar peş peşe gerçekleşecektir. Hz.Nuh’un gemisinin bulunması çok çok büyük ve olağanüstü bir olaydır. İlk kutsal emanetlerden ilki bulundu ve bunun arkası gelecek. Hz.Musa'nın kutsal emanetler sandığını Hz.Mehdi(a.s.)ortaya çıkaracaktır. Hadislerde şöyle bildirilir:
"Antakya mağarasında "Tabut-u Sekine"yi çıkaracaktır. Şam'daki dağdan da gerçek Tevrat'ı çıkaracak ve bunun üzerine Yahudilerle tartışacak, birçok Yahudi Müslüman olacak." (Risaletül Huruc ül Mehdi, s.124-125)

"Mehdi, "Tabut-u Sekine"yi (Kutsal Sandığı) Taberiye gölünden çıkaracak." (Ikdı'd Dürer, s. 51)

"Ona Mehdi denilmesinin nedeni, gizli olan bir şeyin yolunu göstermesidir. Antakya denilen bir yerden "Tabut'u" (kutsal emanetler sandığını) ortaya çıkaracaktır." (Suyuti, el- Havi li'l Feteva, II. Cilt, s. 82)

Peygamberimiz (s.a.v)'in Sancak-ı Şerifini'de Hz.Mehdi (a.s.)açacaktır. Hadislerde şu şekilde bildirilmiştir:

Abdullah b. Şurefe'den rivayet edildi ki: Mehdi'nin beraberinde süslenmiş bir halde Peygamberimiz (s.a.v)'in bayrağı olacaktır (Kitab-ül Burhan Fi Alamet-il Mehdiy-il Ahir Zaman, s.65) .

Peygamber (s.a.v)'in softan bayrağı ile çıkacaktır. O bayrak dört köşeli olup, dikişsizdir ve rengi de siyahtır. Onda bir hicr (hale) bulunur. O Resulullah (s.a.v)'in vefatından beri açılmamış olup Mehdi çıkınca açılacaktır (Kitab-ül Burhan Fi Alamet-il Mehdiy-il Ahir Zaman, s.23) .

Alametlere gelince; beraberinde Allah Resulünün (s.a.v) gömleği, kılıcı, sancağı bulunacaktır. O sancak ki Peygamberin (s.a.v) vefatından bugüne kadar hiç açılmamıştır. Mehdinin zuhuruna kadar da açılmayacaktır (Kıyamet Alametleri, s.164) .

http://www.ahidsandigi.com

 
Toplam blog
: 145
: 1324
Kayıt tarihi
: 08.11.09
 
 

Dünyaya sevginin hakim olması için iyilerin ittifak etmesi gerektiğine inanıyorum. Sevgi, şefkat,..