Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Nisan '13

 
Kategori
Dünya
 

İlluminati nedir? Global egemen güçler midir?

İlluminati nedir? Global egemen güçler midir?
 

Yerküre haritasının düzleştirilmiş resmi


İlluminati; dünyayı yöneten gizli güçler ise? Bu güçlerin yönetim organizasyonu, merkezi ve yaptırım güçleri var mıdır?

Giderek şefaflaşan gizliliğin yok olma sürecinde olduğu dünyada GİZLİ GÜÇLER kavramı ne kadar geçerli olabilir?

Dünyanın geldiği şartlarda artık 'gizli güçler'den çok aynı hedefe amaca yönelik ortak (gizli) staretejilerle hareket eden güçlerin lobilerin olduğunu gözlüyorum. Bu doğrultuda dünya yaşamının siyasetinin uluslararası politikanın yöneylemini belirleyen Finans, Silah, Enerji, Medya ve Teknoloji lobilerinin faaliyetlerini geniş açıyla izlemek ve irdelemek gerektiğini düşünüyorum. 

Hatta; Finans, Silah, Enerji, Medya ve Teknoloji lobileri illümünatinin somutlaşmış egemen grupları mıdır? diye düşünmemek mümkün değil.

Dünya tarihinde gücün temel iki sembolü; silah ve para olmuştur.  Bu iki güç doğal ekonomilere ve ticarete hükmetmeye çalışmıştır. 

18 inci yüzyıldan itibaren değişen dünya düzeninde giderek önem kazanan enerji ile kamuoyunu yönlendirme aracı medya devreye girmiş son olarak (globaleşmenin temel aracı olan) bilişim İNTERNET ile 21 inci yüzyılda dünyanın egemen güçleri ve lobileri; Finans, Silah, Enerji, Medya ve Bilişim olarak organik bağı olan 5 ana gruba ulaşmış gibi.

İLLUMİNATİ dünyayı yöneten gizli güçlerin sembol kavramı ise; Finans, Silah, Enerji, Medya ve Bilişim olarak 5 ana grubta illuminatinin algınabilir ana grupları değil midir?

Sanırım artık dünyayı yöneten gizli güçler (illuminati) den, dünyayı (gizli stratejilerle) yöneten (gözle algınır) egemen güçler dönemine geçilmiştir veya geçilmektedir.

İster gizli güçler deyin isterse egemen güçler sonuçta; finans çoğalmak ister, silah pazar ister, enerji zaptedilmek istenir, bilişim, internet yönetim ağının, medyada toplum mühendisliğinin ana propaganda aracı olsa gerek.

Çokça karmaşık, uzun olan konuyu dağıtmadan burada kesiyorum ve ilave yorumu her okuyana bırakıyorum. Gerektiğinde uygun düşerse ilave detayı belki yazmayı denerim.

Kadri KANPAK

 
Toplam blog
: 617
: 1221
Kayıt tarihi
: 03.12.07
 
 

Her kesimi anlama ve kabullenme bilincimle; her kişinin asgari yaşam şartlarına sahip olabildiği,..