Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Aralık '09

 
Kategori
Siyaset
 

IMF Anlaşması...

Ali Babacan'ın açıklamalarına bakılırsa IMF ile sürdürülen görüşmeler sonuca bağlanmış, Ocak ayı içerisinde bir anlaşma imzalanıyor. Ben Eylül-Ekim ayları gibi imzalanır zannediyordum ama başı sıkışan hükümet artık dayanamadı. Merkez Bankası kasalarına Hazine'nin ucuz borçlanması için döviz girişine ihtiyaç duyuldu ve beklenen son: Sıcak para-faiz-borç üçgeninin kıskacında bitmiş bir siyasi iktidar yarınlarımızı ipotek altına almaya devam edecek gelişmelere imza atıyor. Her IMF anlaşması daha fazla zam, yokluk, gerginlik, toplumsal çatışma anlamlarında hafızalarda yer tutmakta.

TSK ile suikast iddiaları öne sürerek uğraşmak ateşle oynamaya benzer. Ben bu adamların cahil olduğunu tahmin ediyordum ama bu kadar akılsız olduklarını tahmin etmiyordum. Aslında ikisi de aynı kapıya çıkıyor. Türkiye'de en geçerli değerler cehalet ve akılsızlık oldukça Tayyip Erdoğan'a kızsan ne değişir, kızmasan ne değişir? Bu topraktan bu kadar çömlek çıkıyor. Kendi insanımıza çağdaş yaşam koşullarını sağlamadığımız için görmezden geldiğiklerimiz nicedir intikamlarını alıyorlar. Bir kişiyi önce hapse atıp sonra iktidara getirirseniz ondan ne kadar hizmet beklersiniz? Bilinçaltı en saf haliyle kendini korumak için herkesle işbirliğine girer. Tayyip Erdoğan'ın darbe hezeyanlarının altında acaba yeniden parmaklıklar arkasına girer miyim korkusu kök salmış durumda.

Korkunun ecele faydası yok. Yoksullluğa mahkum ettiğiniz kitlelerin desteği o çok güvendiğiniz dağlara kar yağdığı zaman lazım olacak. 2010 yılında yaşanacak daha fazla karmaşa halkın sadece karnını doyurması amacıyla huzursuzlanmasından kaynaklanıyor. Daha geçenlerde Bursa'da 19 maden işçisi hayatını kaybetti. Maden sahibi bir gün bile hapse girmedi. TEKEL işçilerini ideolojik eylem yapmakla suçluyorsanız peki bu ne?

Bitmiş bir siyasi iktidarın giderayak yaptığı her anlaşma rahat koltuklarında daha fazla oturmanın son kullanma tarihlerini uzatmak amaçlı. Benim kafama takılan soru ise şu: Erken genel seçim yapılırsa iktidara daha iyi bir alternatif gelir mi?Mustafa Sarıgül, Deniz Baykal, Devlet Bahçeli aynı takımın yedek oyuncuları. Sol siyasete en çok ihtiyaç duyduğumuz zaman aslında. Ama ne ortada yeteri kadar sosyal demokrat siyasetçi var, ne de bu siyaseti talep eden halk.

http://halukselcuk.wordpress.com/2009/12/31/imf-anlasmasi/

 
Toplam blog
: 93
: 472
Kayıt tarihi
: 09.06.09
 
 

21-07-1973 tarihinde İstanbul'da doğdum. M.Ü. İletişim Fakültesi Radyo-T.V. Bölümü'nden 1995 yılı..