- Kategori
- Ekonomi - Finans
İmkb-100... 30.500
Dolar 1.70 YTL Faiz yuzde 20.. İMKB=34.000
Gelişmekte olan piyalar arasındaki düşüş dalgasından en ağır etkilenen ülkelerden olan Türkiye'de yabancı yatırımcıların çıkışı halen sürüyor. Bu durumda bir önceki yazımda da belirttiğim gibi 35.000i gecemeyen endekste temkinli olunması görüşümü aynen koruyorum.
28/29 Haziran tarihlerinde toplanacak olan FED'in faiz kararları oncesinde endekste alım yapılmasının ciddi riskler doğurabileceğini düşünüyorum. Bazı yatırımcılar açısından bono faizlerinin günden güne yükselmeye devam etmesi hisse senedine yatırım yapmanın cazibesini de azaltmaya başlamıştır.
33.500-35000 arası dalgalanmasını beklediğim endeskte 33.600lerde bulunan desteğinde tutunamaması durumunda endeksin once bir önceki dip seviyesi olan 31.500 e geleceğini düşünüyorum. 31.500 e kadar düşmesi sonrasında ise gelişmelere göre 30.500ana destek noktasınakadar düşmesi ihtimalinin yüksek olduğunu düşünüyorum.
Belki bunlar fazla kötümser senaryo olabilir fakat piyasadaki gelişmelerin olumsuzluğu beni bu şekilde düşünmeye itiyor. Tepki çıkışlarına karşı dikkatli olunmalı... Dolarda ve faizlerde olumlu yönde aşağı hareketler görülmeden endekste yaşanacak çıkışlara katılınmaması gerektiğini düşünüyorum. Bunlar genelde büyük oyuncular tarafından hisse senetlerinden çıkış amacıyla kullanılıyorlar çünkü. Tabii ki tersi durumda ise yani dolarda aşağı hareket başlarsa ve faizlerde de 20.50lerin aşağısına inmeye başlarsak kademeli olarak alım yapılabilir diye düşünüyorum.