Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mart '10

 
Kategori
İzmir
 

İnanılmaz ama gerçek!

İnanılmaz ama gerçek!
 

Yurdumuzun dev tesisleri birer birer yok oluyor. İşte bu dev tesislerden biri, Avrupa'nın en büyük iplik fabrikası 1 Mart 2010 itibariyle kapılarını kapattı. Yüzlerce makine sustu. Makineler, makaralar stop!. Yüzlerce işçi boynu bükük, eli boş kaldı.

Birikmiş alacaklarını hatta tazminatlarını bile alamadan fabrika kapandı. Nedeni?...Nedeni çok.

İşçiler, ''Yanlış yönetiliyordu, biz verilen işi yaptık. Suç fabrika yönetiminde, '' dediler. İşçiler haklı. Bir şeylerin yanlış yapıldığı rakamları incelediğinizde ortaya çıkıyor. Güzelim fabrika haciz bombardımanına tutulmuş. Üzerinde iki bankanın toplam 138 milyar liralık haczi varken, geçtiğimiz cuma akşamı 8 milyon liralık ayrı bir haciz gelmiş.

Bunun üzerine TARİŞ İplik'te ipler tamamen kopmuş. İşbaşı yapmak için dün sabah fabrikaya gelen işçiler, kapıda bir yazı görmüşler. Yazıda, fabrikanın kapandığı ve işten çıkarıldıkları yazılıymış.

TEKEL işçilerinin sorunları henüz çözümlenemeden, bu kez 600 TARİŞ İplik işçisi sokağa döküldü. Alsancak'taki Tariş Genel Müdürlüğü'ne yürüyerek oturma eylemine başladılar.

Resmi rakamlara göre 14 milyon olan işsizler ordusuna böylelikle 600 kişi daha eklendi. 600 işçi Tariş iyi yönetilmediği için sokaktaysa, 14 milyon işsiz, Türkiye iyi yönetilmediği için sokaktadır. Benim mantığım bunu çağrıştırıyor.

 
Toplam blog
: 233
: 980
Kayıt tarihi
: 07.01.10
 
 

İzmir doğumluyum. Ege Üniversitesi Gazetecilik Yüksek Okulu mezunuyum. Kısa denilebilecek bir sür..