Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Nisan '17

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

İnce dudakların çaresi dudak dolgusu

İnce dudakların çaresi dudak dolgusu
 

dudak dolgusu


Güzellik ve güzel olma dürtüsü çağlar boyunca insanların ihtiyaçları arasında yer aldı. Karnını doyurup, barınak sağladıktan sonra ki ihtiyaç takdir görme ve beğenilme dürtüsüdür. Yüz güzelliği de hep ön planda yer aldı. Yüz bir bütündür. Her bir parçasının güzel olması yanı sıra hepsinin birbiriyle uyumu da çok önemlidir. Dudakların dolgun görünmesi hem kişiye bir sağlıklı görüntü verir hem de yüz güzelliğini tamamlar.

Dudak dolgusu nedir ?

İnce yapıdaki dudaklara bazı maddeler enjekte edilerek kalınlaştırma, dolgunlaştırma işlemine ve bunun için kullanılan malzemelere dudak dolgusu denir. Dudak dolgunlaştırıcı olarak en sık kullandığımız malzeme ise hyaluronik asittir. Zaten normalde de vücutta var olan ve vücut tarafından üretilen bu maddeyi laboratuar ortamında üretmek mümkün. İnsan vücudu ile de tam uyumlu olan hyaluronik asit yan etkisi de olmaması nedeniyle başta yüz olmak üzere tüm vücutta dolgu materyali olarak sıkça kullanılmaktadır. 

Çağımız malum selfie çağı. En çok yüzümüzü sosyal medyada paylaştığımız için dudaklarımızın güzelliğini de çok önemseriz. Gerçekten dolgu ile dolgunlaştırılmış dudaklar yüz ifadesine çok önemli katkılar sağlamaktadır. Hele birde üst yüzdeki ince kırışıklıklara botoks uygulanırsa, yüz ifadesi bir anda canlanır.

Dudak dolgusu nasıl yapılır ?

Dudak dolgusu çoğunlukla üst dudağa yapılır. Çünkü genelde sorun buradadır. Eğer alt dudaktan da memnuniyetsizlik varsa oraya da yapılabilir. Genelde 1 ml dolgu materyali yeterlidir. Dudak lokal anestezik kremler ve buz uygulaması ile bir mikar uyuşturulur. Çok ince uçlu enjektörle eşit bir şekilde dudak içine uygulanır. Önce 0.5 ml yapılır. Sonuç hemen görüldüğü için hangi bölgeye ne kadar daha yapılacağına birlikte karar verilir. İşlem tamamlandıktan sonra dudağa masaj uygulanır. Böylece dolgu her yere eşit şekilde yayılmış olur. En son olarak da dudak kontürü için dudak çizgisi belirginleştirilir. Böylece istenen dudak estetiği sağlanmış olur. Çok ince bir dudak yapısı var ve biraz daha dolgunluk istenirse 1 ay kadar sonra bir miktar daha dolgu yapılabilir.

Dudak dolgusunun kalıcılığı kişiye göre değişmekle birlikte ortalama 15-18 ay kadardır. Tekrarlayan uygulamalarla bu süre giderek uzar.

Komplikasyonlar

Dudak dolguları ilk uygulanmaya başladığı yıllarda kalıcı silikon dolgular vardı. Bunların birçok yan etkisi olunca artık hyaluronik asit içeren, kalıcı olmayan, hatta memnun olunmazsa hyaluronidaz adlı bir maddeyle eritilebilen dolgu materyalleri kullanılmaya başlandı. Hyaluronik asitin bilinen bir yan etkisi ve alerjisi yoktur. Ancak uygulamanın iğne ile yapılmasından dolayı bir takım geçici reaksiyonlar görülebilir. Minik kanama ve morluklar, iğne giriş yerinde küçük reaksiyonlar gibi. Bunlar birkaç gün içinde geçer.

Dudak dolgusu fiyatları yine çok sorulan sorulardan. Fiyatı etkileyen etmenler, dolgu kalitesi, miktarı ve türüdür. Bunun için doktorunuzla görüşmenizde yarar var.

Op. Dr. Defne Erkara

 

 
Toplam blog
: 39
: 109
Kayıt tarihi
: 23.10.15
 
 

1975 yılı doğumlu Defne Erkara, 1998 yılında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'nden bö..