- Kategori
- Yemek - Mutfak
İNCİR UYUTMASI
alıntı
İnciri ve incirli tatları sevenler için, hafif, lezzetli, yapılışı çok kolay ve geçmişi taaa Osmanlı Mutfağına dayanan asil bir tatlı İncir Uyutması.
Canınız tatlı mı istedi, elinizin altında da incir ve sütünüz varsa hemen başlayabilirsiniz yapmaya.
4 Kişilik:
1 Litre süt
16 Adet kuru incir
1 çay bardağı şeker.
Bir tutam sevgi!
(Çok tatlı olmasın derseniz şeker eklemeyin zira incirin şekeri yetiyor)
Yapılışına gelince dostlar; incirleri minik minik doğrayın, (roondoda da çekebilirsiniz fakat ağıza taneli gelmesi daha lezzetli oluyor) kaynayan süte ilave edin, karıştırın ve kaselere paylaştırın. Bu kadar!
Uyumaları için kaselerin üzerini kapak veya tepsi ile kapatın, bir de örtü ile sarın sarmalayın ki rahat rahat uyusunlar 2-3 saat. Sonra buzdolabında soğutup, üzerini ceviz ile süsleyip servis yapabilirsiniz...
Afiyet, bal olsun.
Günün Sözü: "Demir tava geldi kömür tükendi, tandır kıvama geldi hamur tükendi,işler yoluna girmeden ömür tükendi”
Sevgiyle...