Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Şubat '07

 
Kategori
İlişkiler
 

İnek gibi bakan kadınlar

İnek gibi bakan kadınlar
 

"Ben o kızı da gördüm. İşte 150 bin dolar falan... O kız erkeklere inek gibi bakmaktan başka ne yapıyor ki?! Öyle inek gibi bakıyor! " ( Yalçın Küçük) 

Bakışları ayırabilir miyiz? Cinsiyete göre hele? 

Bir bakıyor yılan gibi.
O ne bakış öyle, eşek sanki.
Offff bakışta tilki mübarek.
Katır yanında halt etmiş! 

İnsan bakışı yok mu hiç? İnsani bakış. Saf, aptal, kızgın, deli, anlamlı, anlamsız, sevimli, mutlu, üzgün. Bu şekilde sıfatlandıramayız mı? Hayvani bir taraf mı verilmeli mutlaka? 

İşin sosyolojik boyutunu bırakıp, ekran boyutundan bakalım Şehrazat' ın şahsında. (Aman yanlış anlamayın, senaryo kahramanından söz ediyorum. Tabii biz dizi karakterlerini içimize alıp, hayatımızın parçası yapmak gibi bir maharete sahip bir milletiz fakat..... Fakatı kalsın burada.) 

Şehrazat bakışları; gündeme damgasını vurmuş son zamanlarda. Nasıl bakıyor? Zorla mı baktırılıyor? Etkili bir bakış mı? İçimizin yağını eritiyor mu? Seksi mi? İdeal kadın bakışı mı? İstenilen eş modeli mi? Vur ağzına, lokmasını al cinsinden biri mi? Uzar gider bu sorular. 

Biz işin kadınlık boyutundan bakacağız pek tabii ki! Yalçın Küçük her ne kadar "İnek gibi bakan bir kıza, 150 bin dolar filan veriyorlar" diyor ama O 'nun 300 binden haberi yok herhalde. Bir de o miktarı duysa, artık bakışları neye benzetir bilemem?! 

Bir ara bakışlarıyla konuşan kadın modelleri vardı erkekler tarafından yaratılan. Neden bakışlarıyla konuşan? Çenesiyle fazla konuşmasın anlamında her halde? Susarak ne istediğini anlatsın. Hatta anlatmasın, sadece dinlesin. Yok yok dinlemesin, onaylasın. Erkekler için biçilmiş kaftan, kullan kullanabildiğin kadar. 

Şehrazat, bu tarz kadınların öncüsü mü olacak şimdi? Derin ve manalı bakan(!) çok konuşmayan, devamlı dinleyen ve bu dinlemeler esnasında dalan, artık kısa cümleler kuruyorum kalıbında olan; cefakar, vefakar bir anne kategorisinde.
Acıyalım mı? Üzülelim mi? Bağrımıza mı basalım? Ağlayıp sızlayalım mı O' nun için? 

Kariyer olarak başarılı bir kadına, bu kadar aciz bir ruhsal kimlik görüntüsü nasıl biçilir çok ilginç. Tabii arada gurur çıkışları yaptığı durumları gözardı etmeyelim. Fakat iş; ikili ilişkilere gelince, bakışlar konuşuyor. Eskiler "İnek gibi suret-i intikal kabiliyetin zayıf" dermiş, anlama yetin yok manasında. Herhalde Şehrazat' a da içi çok dolu, derinlikli bir kadın görünümü vermek için, böyle bakması tembih edilmiş. 

Bu bakışları nasıl adlandırsınız bilemem. Fakat sosyal mesajı alıp aklınızın bir köşesine yerleştirin. Demek ki neymiş sevgili bayanlar; siz susun gözleriniz konuşsun. Şöyle baygın baygın, en can alıcı, yürek delen, buğulu bakışlarla anlatın düşündüklerinizi. Erkekler onu istiyor; kafalarını şişirmeyin adamların, gizemli olun. Varsın inek gibi bakıyor desinler. Olmazsa Hindistan' a gideriz, rahatça dolaşmak için; hem de kutsallığın bini bin para.
Sahi trenler nereden geçiyor? 

 
Toplam blog
: 432
: 6177
Kayıt tarihi
: 08.10.06
 
 

Med cezir içinde kafasına estiği gibi yaşayan bir havva kızı birazcık kağıt kalem aşinalığı olmas..