Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ocak '08

 
Kategori
Haber
 

İngiliz Kızı Diş Macunu Mu Öldürdü

İngiliz Kızı Diş Macunu Mu Öldürdü
 

İngiltere' de, 19 yaşındaki Francesca Sanna’ nın diş macununun alerjik etkisi nedeniyle yaşamını yitirdiği iddia edildi...

Ülkenin Lancashire bölgesinde meydana gelen olayda, Francesca Sanna, her sabah olduğu gibi banyoda dişlerini fırçalamaya başladı. Genç kız, dişlerini fırçaladıktan bir süre sonra rahatsızlanarak komaya girdi. Anne ve babası tarafından en yakın hastaneye kaldırılan Sanna, yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Sanna' nın ‘ akut anafilaktik ’ de denilen, ölümcül alerjik reaksiyon sonucu yaşamını yitirmiş olabileceği öne sürüldü. Diş macununun üretici firmasından yapılan açıklamada ise, ‘ Francesca’ nın ailesi, ürünü yıllardır kullandıklarını ve herhangi bir sorun yaşamadıklarını söyledi ‘ denildi

Londra’ nın tanınmış diş doktolarından Ali Yıldırım, Sanna örneğinde olduğu gibi, diş macununun ölümcül alerjik reaksiyonlarına pek sık rastlanmadığını söyledi. Bütün diş macunlarında florid bulunduğunu vurgulayan Dr. Yıldırım, şunları söyledi:

‘ Her diş macunu üreticisi, çürüklere, damaklardaki kemik erimelerine, diş eti kanamalarına ve diş kemiğindeki erimelere karşı kendi diş macunlarını diğer firmalardan farklı kılabilmek için değişik maddeler ekliyor. Her şirket kendi ürettiği ürünün daha etkili olduğunu öne sürüyor. Bu ürünlerin piyasaya sürülmeden önce yan etkileri iyi araştırılmalı. Yeni kullanılan maddelerin test edilmesi gerekir. ‘ (Kaynak: Milliyet)

 
Toplam blog
: 1929
: 661
Kayıt tarihi
: 11.11.06
 
 

  Hayatı ciddiye almam, emeği çok ciddiye alırım. Dünyanın en vazgeçilmez üçlüsü; çocuklar, çiçek..