Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ekim '12

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

İngiltere' de İkinci en büyük Roma Kenti ST. Albans

İngiltere' de İkinci en büyük Roma Kenti ST. Albans
 

St. Albans Katedrali


İngiltere' de Londra' dan sonra en büyük Roma şehri ( Verulamian) St. Albans' dır. Günümüzde pek fazla turist çekmeyen bu yerleşmede alışveriş merkezi ve çok sayıda pub yer alır. Londra' ya trenle kısa bir mesafede olması sebebiyle daha sessiz bir yaşam sürmek isteyen fakat işleri sebebiyle Londra' dan (35 km) kopmak istemeyenlerin tercih ettiği bir şehirdir. Evler üst kesime hitap eden yüksek fiyatlarıyla dikkat çeker. Sadece bir tane İngilizce kursu olduğundan öğrenciler tarafından pek tercih edilmez.  Ana caddede (High Street) bu kursun karşısında turist information center yer alır.

St. Albans Kathedrali ve Abbey  heybetiyle tüm dikkatleri üzerine çeker. İngilitere' de sıkça karşınıza çıkan klasik bir mimarisi var. İnsanlık tarihine damga vuran Magna Carta burada hazırlanmıştır. Katedral  bir park (botanik bahçe)  içindedir. İçerisinde bir de göl yer alan park güzel havalarda çok kalabalıktır. Sur kalıntılarının bir kısmı günümüze kadar korunmuştur. İngiltere' nin en eski publarından biri Ye Olde Fighting Cocks parkın girişinde yer alır.  Parka dahil kısımda Verulamium Museum buşunur. Roma döneminden kalma çok sayıda eser var. Özellikle mozaikler dikkati çeker.

Yine ana caddede 15. yy dan kalma Clock Tower (saat Kulesi yer alır). Ziyarete açıktır. Buraya yürüme mesafesinde  Malting Of St Albans yer alır. İçerisinde çok sayıda dükkan yer alan bu açık pasajda Tchibo, Kütüphane, İkinci el eşya dükkanlarıi, T.K.Maxx bunlardan birkaçıdır. T.K.Maxx' de ünlü markaların gerçekten uygun fiyata ürünlerini bulabilirsiniz.

Kentte bir  Roma Tiyatrosu var. Şu anda sadece temellerini görebilirsiniz. Aslına sadık kalınarak yapılan çizimler yer alır.  Tüm bu yerlerin dışında bir de St. Albans müzesi var.   Müze bölgenin tarihi hakkında kısa bilgiler verir.

St. Albans ayrıca gece yaşantısıyla da  hoş bir yere sahiptir .Elit restuarant ve pubları, çok sayıda lokal gruba ev sahipliği yapan gece klüpleriyle yaşamak için renkli bir bölgedir.

 Resimler ve diğer bölgeler: http://emirergin.blogspot.com/2012/10/ingiletere-de-ikinci-buyuk-roma-sehri.html

 
Toplam blog
: 56
: 1239
Kayıt tarihi
: 14.11.11
 
 

30 ülke ve yüzlerce şehir gezisi için tatiliyet İstanbul Üniversitesi Arkeoloji ve Tarih bölümü, ..