Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Temmuz '12

 
Kategori
İzmir
 

İNKA'lar, Karşıyaka'da "ruh uçurdular!"

 

                           BOLİVYA,  EKVADOR,DAĞLIK VE ORMANLIK YERLER.  BURALAR, "İNKA" LARIN VATANI

Rengarenk tüylü Kızılderili şapkaları, incik, boncuk süslemeli elbiseleri ve kemerleriyle, mızıka gibi üfledikleri kamıştan “miskal” leriyle, K.Yaka Çarşısında ayaküstü konser veren İNKA SOL Grubu,   "Ruh uçurma” seansında, Karşıyakalı’lar,  kendilerinden geçtiler ve müzisyenleri hayranlıkla izlendiler, çılgınca alkışlandılar. Bol bol fotoğraf çektiler.

Güney Amerikanın fakir  ülkesi  Ekvador’un bu kısa boylu, esmer tenli insanları, kamışları keserek yan yana getirip bağlayarak  mızıka gibi çalınan Miskal denilen  aleti, hep birlikte üfleyerek verdikleri hareketli konserle ruhlar havada uçuştu.

“Ruh uçurma” adını verdikleri Latin kökenli müziklerinin yanı sıra Kızılderililer gibi dönerek daire çize çize  uçurdukları ruhlarla hem kendileri, hem de K.yakalılar hafiflediler.

Yerel kıyafetleri ile verdikleri bu görsel şölende İNKA SOL Grubu, üfledikleri kamışın yanı sıra yardımcı müzik  aletleri diyebileceğimiz kuş gagaları, deniz  kabukları, hayvan boynuzları,  çıngırak olarak geyik tırnakları ile birlikte uçurdukları ruhlar da, gökyüzünden K.Yakayı seyrederek cümbüşü tamamlayan “İnka’lar, çok çok alkış aldılar.

Yöresel kıyafetleriyle , görsel otantik  dansları ile bol bol İnka kasetleri satan, ortaya konan para kutusunu dolduran K.Yakalılar, değişik bir gün geçirdiler.

Peru, Bolivya ve   Ecuadorülkelerinin dans müziklerinden bir podbori şeklinde sundukları  müzik ziyafetinde, onların tabiriyle ruhlar, gök yüzünde uçuştu ve dünya dertlerinden böylelikle sıyrılmış olundu.

Bu sıcaklarda K.Yakalılar, “bir günlük beylik, beyliktir” diyerek Latin müziğine, böylece doymuş oldular.

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..