Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Kasım '09

 
Kategori
Felsefe
 

İnsanın üç hali

İnsanın üç hali
 

milliyet.com.tr


İnsanlık halleri sayılamayacak kadar çok olmasına rağmen tümden gelimde özellikle üç hali dikkati çekmektedir.

* Uyum süreci

* Çoğalma ve yayılma

* Çevresindeki herşeyi değiştirme ve geliştirme hali

İlk iki halin tüm canlılarda olduğunu biliyoruz, üçüncü halin hızla ve çok boyutlu olarak insana özgü bir yapı olduğu ortadadır.

İnsanların çoğunluğu ilk iki süreci yaşamanın yeterli olduğu kanısındadır. Üçüncü hale katılımın fazlalığı gelişim ve dönüşümün hızını artırabilecektir. Üçüncü haldeki grubların iyi niyet ve çalışmalarını destekleyerek, üçüncü halin faydasını menfatine kullanıp bencilce davranan grupları ise engelleyerek girişimde bulunulabilmelidir. İlk iki haldeki çoğunluğun en azından bu temel bilince varması ve yönlendirmelere etki etmesi gerekmektedir.

Uyum süreci; aile, iş gibi içinde bulunan her çevreye, iklime, beslenme, kısacası zihinsel ve bedensel sağlıklı kalabilmenin her türlü hali.

Aile, toplum ve ülke olarak nüfusun, çoğalıp mekana yayılması insanların.

Üçüncü hal ise günümüzde kendisini hızlı ve güçlü bir şekilde göstermektedir. Küreselleşme sürecinde bu durum görünmektedir. Her alandaki yenilikler hızla artmaktayken insanın yaşamını kolaylaştırması beklenirken neden böyle olmadığının cevabını üçüncü haldeki grupların cevap vermesi gereken bir soru olarak her zaman bekleyecektir.

Günümüzdeki iletişim ve haberleşmedeki hız her insanın üçüncü hale katılmasını veya izleyip etki olarak olumlu yönlendirmesini olanaklı kılmaktadır.

Hangi koşulda ve şekilde olunursa olunsun insanlığın üçüncü haline etki yapacak katılımların artması gerekmektedir.

Sizleri, insanlığın son haline katılmaya davet ediyorum... Bu bir tercih değil, insanlık hakkıdır.

Değerlendirin, eleştirin, destek verin, karar verin ki sürecin sonunda hemfikir barışa, birlikteliğe ve işbirliğine ulaşabilsin...

Hepinize, iyi bayramlar diliyorum.

 
Toplam blog
: 110
: 1205
Kayıt tarihi
: 30.05.07
 
 

"Yazıyorum o halde düşünüyorum" diyen, güncel gelişim ve değişimleri takip ederken anlam ve kavramla..