Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ocak '16

 
Kategori
Güncel
 

İnsanlar Kürdüm bile diyemesin ama kan dursun, nasıl olacaksa; terör zaten bu anlayışın ürünü

İnsanlar Kürdüm bile diyemesin ama kan dursun, nasıl olacaksa; terör zaten bu anlayışın ürünü
 

Bu romantik görüntüler yok olan Türk ve Kürt gençliğini geri getirmeyecek maalesef!


Mantıklı/vicdanlı ya da mantıksız, serhildanın demokratik haklar bakımından alt yapısı var. Ha öyle mi olmalıydı. Yani dağa çıkarak/savaşarak.  Kürt hareketinin fikri alt yapısı yok. Silah zoruyla sözde bağımsızlık savaşı. Düşünce bazında hiçbir şey yok. Bunlar o kadar bilgisiz insanlar ki ben ta buradan namlunun ucunda Kürdistan’ın hayal olduğunu görüyorum.

Kürt hareketi mantıklı. İnsanlar özgür ve bağımsız yaşama hakkına sahiptir. Ancak bu silah zoruyla olmaz. Tek yol demokratik mücadele. Dökülen bunca kan boşuna. Silahları atacaksın, fikri mücadele platformuna geleceksin. Bu bir Anayasa konusu. Kürtler kendi kimlikleriyle özgürlük, özerklik her neyse istemekte haklılar. Ama buna karar verecek olan meclis.

Hele bir siz bu yolu deneyin bakalım. Bakın 30 yıl geçti. Bu yılları özgürlük mücadelesi olarak geçirseydiniz belki de istedikleriniz olacaktı. Nereden anlıyorum. Kürt haklarının verilmesini içeren “çözüm süreci” ne en milliyetçi kentlerimizde bile %70’in üzerinde oy verildi. Kimse Kürtlerin haklarının verilmesine karşı değil. Bu hakların silahla alınmasına karşı.

Halkımızın bir kısmında tutuculuk var. Adamların Kürt’üm bile demesini kabul etmiyorlar. O zaman sen de Türk’üm deme. Bu iki konu (Kürtlerin demokratik hakları ve PKK) birbirine karıştırılıyor. PKK kanlı terör örgütü hiçbir şekilde kabul edilemez. Görüyorsunuz, Kürtlerin kendileri de büyük oranda PKK’ya karşı. PKK’nın içeride ve dışarıda fazla desteği yok. Çünkü savaşı kimse desteklemez. 30 yılda 50 bin kişi öldü. PKK ne elde etti? Hiç. Bu yol yol değil.

Öte yandan halkımızın bir kısmında da şöyle bir şey var. Kan dursun diyorlar. Kan senin bu tutucu davranışların yüzünden durmuyor. O insanlar da kendi kimliği ile yaşasa, dilini konuşsa, uluslar arası başarılardan pay alıp Kürt adı da Türk adı gibi yücelse. Önemli olan aynı ülkede beraber yaşamak değil mi kendi şehirlerini kendileri yönetsinler. Dersimleri Kürdistanları olsun. Bu iş sevgiyle olur. Kürtlerin özgür olmasının bize hiçbir zararı olmaz. Bırakın bu tutucu söylemleri. Milliyetçilik bütün dünyada lanetleniyor, bir bizim ülkemizde kaldı. Türklüğünüzle övünün. Ülkenizi, halkınızı baş tacı yapın. Ama diğer insanlara da saygı gösterin. Kendi kimliklerini yaşamak onların da hakkı. Katil PKK’ya hep birlikte karşı çıkalım. Kürt Türk baskı yapıp silah bıraktıralım.

Devletimiz üzerinde de demokratik baskı kurmak zorundayız. PKK ile mücadele ediyor. İyi tamam güzel de devletin barış düşüncesi yok. Güvenlik güçlerimizi ayrı tutarak söylüyorum baştakiler biraz da kendi ikballeri için savaş siyaseti izliyorlar. İster Türk olsun ister Kürt olsun ölen insanlar hepimizi üzüyor.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..