Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Eylül '16

 
Kategori
Deneme
 

İnsanlardan hayat karşısında cesur olmalarını isteyebiliriz ama ölüm karşısında isteyemeyiz

İnsanlardan hayat karşısında cesur olmalarını isteyebiliriz ama ölüm karşısında isteyemeyiz
 

İnsanlardan hayatını isteyemeyiz… Hangi nedenle olursa olsun sonunda öleceği bir işe kişiyi süremeyiz; vatan savunması bile olsa böyle. Ama peki nasıl olacak, vatanı nasıl savunacağız? Valla bilmiyorum, bir yolu olabilir; rızası dahi olsa kişiden ölmesini isteyemeyiz.

Bunun dışındaki fedakârlıklar kendi isteği ile mümkündür. Ama hayat çok değişik bir olay. Hiçbir gerekçeyle kişiden hayatını vermesini isteyemeyiz.

Kişiden cesaret göstermesini isteyebiliriz ama cesur olmanın ölmek anlamına geldiği hallerde bunu bile isteyemeyiz. Ancak karşı konulması gereken durumlarda ne yapılacak?

Kişi bedenini ortaya koymayacak… Böyle bir korunma yok.  Kendi hayatını tehlikeye atmadan silah ve diğer korunma tedbirlerini kullanacak. Korunmanın materyali kişi olamaz ki.

Göğsümü gerdim at beni vur. Ben de vurulacağım ama. Ya bu savaşların/olayların hiç meydana gelmemesi sağlanacak ya da kişilerin bu yüzden ölmeyeceği bir savunma sistemi kurulacak.

Onca insan öldükten sonra neyi korumuş oluyorsun ki… Asker/polis ölen değil savunma sistemlerini kullanan kişidir. Vatanı savunmak kutsalmış, şehit oluyormuş falan, ben bunları anlamam… Kişiden ölmesini isteyemeyiz.

Askerin/polisin görevini yaparken ölmesi olmaz. Böyle bir sistem olmaz. Sen benim güvenliğimi sağla ama bunu yaparken ölebilirsin denmez. Ölüm dışında göreviyle ilgili her şeyi isteyebilirsin ama. Ölüm sorun, ölerek görev yapılmaz. Askerin/polisin ölmeyeceği bir sistemle görev yapmasını sağlamak zorundayız.

E ölmeyecekse ne yapacak… Silah ve diğer savunma/engelleme/yakalama vs tedbirlerini uygulayacak. Valla keşke olabilse karşıdaki de ölmese. Ama askeri polisi koruyacaksın. Teknoloji, bilim, para ne gerekiyorsa. Eminim ileri zamanlarda canlı savunma tümüyle kalkacak, teknoloji ile kendimizi savunacağız.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..