İnsanların davranışlarını belirleyenler acı ve zevktir / Psikoloji / Milliyet Blog
Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ocak '08

 
Kategori
Psikoloji
 

İnsanların davranışlarını belirleyenler acı ve zevktir

İnsanların davranışlarını belirleyenler acı ve zevktir
 

İnsan olarak davranışlarımızı belirleyen iki faktör vardır. Birisi itici, diğeri çekicidir. Bunlar acı ve zevktir.

Acıdan, kederden kaçarız.

Ama zevke, mutluluğa ulaşmak isteriz.

Duygularımız göre hareket ederiz. Mantığımız, zekamız, geçmiş tecrübelerimiz de bize yol gösterir.

Harekete geçmek için çoğu zaman, acının ya da zevkin hissedilmesi gerekir. En büyük motivasyon da, acının ve zevkin dorukta olduğu anda hissedilir.

Acı ve zevk konusunda bilmemiz gerekenler de vardır; “zaman her şeyin ilacıdır.”derler ya, işte zamanla geçici zevkler kalıcı acılara, geçici acılar da kalıcı zevklere dönüşebilir. Geçici zevkler kalıcı anılara dönüşünce, insan geri dönmek ister. Ya da bir şekilde içinde bulunduğu acıdan kurtulmak ister. Acılarla yaşanmaz çünkü.

Zevklerimizin kalıcı mı, geçici mi olduğunu ancak zamanla anlarız. Kalıcı zevkleri daha çok elde ediyorsak, hayatın tadına varabiliriz. Bu şekilde mutlu ve huzurlu bir hayatımız olur. Şuna inanmamız gerekir ki, kalıcı zevklerin çoğuna dürüst ve ahlaklı olarak ulaşabiliriz.

 
Toplam blog
: 718
: 2690
Kayıt tarihi
: 13.07.06
 
 

Tıp alanında doktor olarak çalışmaktayım, beyin cerrahi uzmanıyım..