Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Haziran '22

 
Kategori
İnternet
 

Instagram hesap kurtarma

Son zamanlarda artış gösteren sosyal medya güvenlik sorunlarından biri de Phishing saldırılarıdır. Sahte Instagram giriş sayfası ve bir senaryo ile milyonlarca kullanıcının hesabının ele geçirilmesine yarayan Pishing saldırısı hakkında detaylar içeriğimizde...

Instagram hesaplarının çalınmasında en çok kullanılan yöntemlerden biri Phishing olarak biliniyor. Phishing saldırılarını yapmak günümüzde oldukça kolay. İnternet bilinci henüz yeteri kadar yaygınlaşmadığı için ise bu saldırıların kurbanı olmamak işten bile değil.

Sahte Instagram giriş sayfasına yönlendirilen pek çok kullanıcı bu sahte giriş sayfasını gerçek giriş sayfası zannederek kullanıcı adı ve şifresini giriyor. Bu bilgiler ise linki gönderen saldırgana gidiyor. Bilgileri alan saldırgan hemen hesabın içerisine giriyor. Kullanıcının tüm gerekli bilgilerini değiştiriyor ve hesabın geri alınmasını engellemek için önlemler alıyor.

Saldırganlar hesaba girdiğinde ilk olarak hesabın şifresini, daha sonra ise E-Posta adresini ve telefon numarasını değiştiriyor. Böylece hesabın gerçek sahibi hesabını kurtarmak istediğinde hesabını geri almakta güçlük çekiyor. Eğer bu konulara yabancı birinin hesabı ele geçirilmişse o zaman hesap saldırganlara kalıyor. Çünkü bu konuda bilgisi olmayan insanlar hesaplarını nasıl geri alabileceğini bilmiyor. 

Instagram hesap kurtarma işlemini hesabınız ele geçirildikten kısa süre sonra E-Posta hesabınıza gelen mail ile başlatabilirsiniz. Hesabınızı geri almak için ilk olarak E-Postanıza gelen şifre, e-posta ya da telefon numarası değişikliği bildirimine bakmanız gerekiyor. Bu bildirim içerisinde bu değişiliği siz yapmadıysanız buraya tıklayın bağlantısı bulunuyor. İlgili bağlantıyı tıkladığınızda hesabınızı geri almanız mümkün olabiliyor. 

Bunun yanı sıra Instagram destek ekibi ile iletişime geçerek durumdan haberdar edebilir ve çalınan ya da ele geçirilen Instagram hesabınızı geri alabilirsiniz. Tüm bu işlemleri kısa bir sürede halletmeniz gerekir. Aradan ne kadar çok vakit geçerse o kadar alehinize olabilir. Bu yüzden işlemleri biran önce tamamlamanız gerekir.

Instagram hesabınızın ele geçirilmesini zorlaştırmak için Instagram hesap güvenliğini sağlamanız gerekir. Daha güçlü parolalar kullanmak, 2 aşamalı kimlik doğrulaması kullanmak ve sadece kendi güvenli telefonunuzdan ya da bilgisayarınızdan Instagram'a giriş yapmak gibi pek çok önlem Instagram hesabınızın ele geçirilmesine engel olacaktır. Fakat yine de size gönderilen sahte Instaram mesajlarına kanmamaya özen göstermeye devam etmelisiniz.

 
Toplam blog
: 2
: 20
Kayıt tarihi
: 24.05.22
 
 

Belgeli Web Tasarım, Grafik Tasarım ve Dijital Pazarlama uzmanı. Tecrübeli E-Ticaret Yöneticisi. ..