Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Haziran '14

 
Kategori
Yazılım
 

İnternettin yeni trendi online ödeme sistemleri kredi kartı sanal pos altyapısı

İnternettin yeni trendi online ödeme sistemleri kredi kartı sanal pos altyapısı
 

Elektronik Tahsilat


Kredi kartı kullanım sayısı her geçen gün artıyor. Bu artışın en büyük sebebi ise teknolojinin gelişmesi ve insanların nakit kullanmak yerine ödemelerini kredi kartı ile gerçekleştirmesinden kaynaklanıyor. Türkiye'de 30 milyonun üzerinde kişi kredi kartı kullanıyor ve milyonlarcası internet ödemelerini internetten gerçekleştirebiliyor. 

Yukarıda anlatılanlardan yola çıkarak online ödeme sistemlerinin önemi vurgulanabilir. Özellikle tahsilat yaparken sorun yaşayan firma ve işletmeler için bu önem daha da artmaktadır. Bayileri olan ya da müşterilerinden ödeme toplaması gereken firmalar genellikle tahsilat sorunları yaşamaktadırlar. Bunun en büyük sebebi ise nakit akışı yapamayan müşterilerine kredi kartı ile ödeme şansı sunamamalarından gelmektedir. 

Sadece kredi kartı ile satış imkanı sunamama değil aynı zamanda tahsilat yapılması gerekenlere ulaşılamaması, ödeme yapması gereken firma, birey ya da kuruluşların meşguliyetleri de tahsilatların tam zamanında yapılamamasına engel olmaktadır. Bütün bunlara bir de muhasebe departmanında yaşanan aksaklıklar eklendiğinde tahsilat içinden çıkılamaz bir sorun haline geliyor ve bu durumdan en çok etkilenen firma oluyor. 

Tahsilat Sorunlarına Son Veren Elektronik Tahsilat Tekniği

Türkiye'de 1000'in üzerinde firmanın kulalndığı elektronik tahsilat sistemleri, firmaların hem bayilerinden hem alt bayilerinden hem de müşterilerinden online kredi kartı tahsilatı yapmalarını sağlayan sistemlerdir. Bayiler firma aracılığı ile mağazalarına gelen müşterilerinden online tahsilat yapailmektedirler.

Elektronik Tahsilat Sistemleri Nedir

İnternette kendi web siteniz üzerinden online kredi kartı tahsilatı yapmanızı sağlayan sistemlerdir. Firmanızın dışında bayileriniz ve alt bayileriniz içinde özel olarak üyelikler açabilir ve onların fiziksel pos kullanmalarına gerek kalmadan sizin ödeme sayfanız üzerinden tahsilat yapmalarını sağlayabilirsiniz.

E-tahsilat sistemleri ile birlikte mevcut bulunan internet sitenizin alt alan adına ya da alınacak olan yeni bir internet sitesine e-tahsilat sistemleri kurulmaktadır. Kurulan e-tahsilat sistemleri iki yönlü çalışmaktadır. Bir yönetim paneli bulunmakta bir de ödemenin yapıldığı online ödeme sayfası yer almaktadır.

Online Ödeme Sayfası

Firmanıza, bayinize ya da alt bayinize ödeme yapacak olan müşterileriniz belirleyecekleri kullanıcı ad ve şifreleri ile ya da sizin vermiş olduğunuz imkanlar doğrultusunda üyeliksiz bir şekilde ödeme sayfanıza giriş yaparlar. Bu sayfa sizler tarafından belirlenmiş olan ürün fiyatlarını direk olarak çıkartabildiği gibi, müşterilerinde manuel olarak yapacakları ödemeleri yazmasını sağlayabilmektedir. Ödeme yapılacak tutar belirlendikten ya da seçildikten sonra sizlerin istemiş olduğunu bilgiler (adres, telefon, diğer..) bilgilerin girişi yapılmaktadır. Yine sizlerin belirlemelerine göre tek çekim, taksitli ve periyodik çekim seçeneklerinden herhangi bir tanesi seçilmektedir. Son olarak ise kredi kart bilgileri girilir ve ödeme yap butonuna tıklanarak ilgili ödemenin gerçekleşmesi sağlanır.

Online ödeme sayfaları 128bit SSL şifreleme sistemleri ile koruma altına alınmaktadır. E-tahsilat sitelerinde PCI DSS teknolojisi kullanılmaktadır. 3D secure sanal pos kurulumu sorunsuzca yapılabilmektedir. Ayrıca Türkiye’de bulunan bütün bankaların sanal posları sorunsuz bir şekilde kullanılabilmektedir. Müşterileriniz kendi yönetim panelleri üzerinden ekstrelerine online bir şekilde ulaşabilmektedirler.

Tahsilatta sorun yaşayan firmalar teknolojinin gelişmesi ile birlikte Elektronik Tahsilat sistemlerine yani internette tahsilata başlamışlardır. Bir kaç yıl sonra Türkiye'de bulunan firmaların büyük bir kısmının bu sisteme geçeceği ve tahsilatlarını rahat ve kolay bir şekilde internetten toplayarak muhasebe ve finans departmanlarında herhangi bir sorun yaşamadan tahsilat yapacakları tahmin edilmektedir. 

 
Toplam blog
: 77
: 1165
Kayıt tarihi
: 07.01.14
 
 

CEO - GSM İletişim ..