Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Haziran '10

 
Kategori
Teknoloji
 

iPhone 4 kuyruğu

iPhone 4 kuyruğu
 

Amerikan teknoloji firması Apple'ın yeni nesilden akıllı telefonu "iPhone 4"ü almak isteyenler Apple şirketinin, başkent Londra'da Regent Street'te bulunan mağazasına akın ettiler. Sabahın erken saatlerinden itibaren uzun kuyruklar oluşturan akıncılar çok renkli görüntüleri ortaya çıkardı.

iPhone-4 Klonlama aracı ile uzun kuyruğun bir hayli ön sıralarında yer alan Çinli Youngi ve yeğeni Poingi, satışların başlaması ve sıranın kendisine yaklaşması ile birlikte iPhone Klonlama aracını mağazanın karşısına çekince, kuyruğun bir hayli arkasında “We're here for iPhone-7” pankartı taşıyan büyük bir akıncı kolu yeniden yaşama bağlanarak Klonlama aracının önünde kuyruğa girdi.

Bu gelişmenin ardından iki ayrı akıncı kolu arasında zaman zaman tatsız anlar yaşandı. Özellikle orijinal iPhone-4 lerine kavuşanların kopyalama kuyruğundaki akıncı kolunu küçümseyici, aşağılayıcı, tahrik edici sataşmaları karşısında her iki kuyruğun ileri gelenleri; “iPhonelerınızı aldınız hadi efendi efemdi sittirin gidin” şeklinde nazikçe uyarmaları ile, yeni nesilden akıllı telefonlara ilk önce sahip olan talihli elli kişilik bir grup, biz hepinizden önce iPhone-4 ‘e sahip olan ilk 50 kişiyiz, gücünüze mi gitti i.neler, ağrınıza mı gitti i.neler şeklinde bir süre slogan atarak her iki akıncı kolunu da provoke etmeye çalışsa da, yeni nesilden akıllı telefonlarını bir an önce jailbreak yapabilmek adına büyük bir sağ duyu örneği gösterdiler ve dağıldılar ve neyse ki en azından bu konuda daha büyük tatsızlıklar yaşanmadı.

Zaman zaman duygusal anlarında yaşandığı bu mahşeri kalabalıkta, iPhone-4'e kendisinden önce sahip olan bir gence aşık olan kızın, aşkı uğruna kuyruktaki sırasını terk edip gencin arkasından, “sen hayallerimdeki düşük bel kot giyip, paçalarını spor ayakkabısına pilili entari yapan Aditi olmalısın, evet, evet kesinlikle sen o olmalısın, artık i-Phone-4 ünde var, bunu fark edip vay be diyecek bir başka kıza seni feda edemem.” diyerek peşinden koşması kuyruktaki bir çok kişinin gözyaşlarını tutamamasına neden oldu.

Acıkan karınlarını mcdonalds da doyuran devrimci gençlerin de kuyrukta yer alması ve yine de küresel sermaye ye karşı olduklarını gösterircesine kurdukları tekerlekli masa ise i-Phone-4 kuyruğunun en ilgi çekici bir başka karesiydi. Gençler, 16 GB’ı 499 sterline, 32 GB ise 599 sterline satıyorlar, 100 sterlin için biz devrimci gençleri bu süresel sermayenin karşısında iki büklüm yapmayın, bize destek çıkın ve biz de 32 GB iPhone-4 e sahip olalım, süresel sermaye 100 sterlinimiz yok diye yarı yarıya dürtüyor bizi, bu haksızlığa izin vermeyeceğiz, siz de vermeyin bize destek çıkın, bizi çileden çıkarmayın, üzerinize işeriz, kaldırımlarınıza sıçarız şeklindeki yoğun propagandalarıyla büyük destek gördüler.

 
Toplam blog
: 33
: 539
Kayıt tarihi
: 31.10.06
 
 

Yazmayı seviyorum...Çünkü yazdıklarımı okuyanlar, beni farklı düşünmeye götürebiliyorlar.....