Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mayıs '11

 
Kategori
Futbol
 

İpi Fenerbahçe göğüsledi

İpi Fenerbahçe göğüsledi
 

Fotoğraf www.milliyet.com.tr adresinden alınmıştır.


Sivasspor'u deplasmanda 4- 2 yenen Fenerbahçe Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluğa ulaştı. Böylece Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında yaşanan ve son haftaya kadar süren şampiyonluk yarışı da Fenerbahçe lehine sonuçlanmış oldu. 

Öncelikle bu güzel ve heyecanlı yarış için Fenerbahçe'yi de Trabzonspor'u da kutlamak gerekiyor. Başbaşa bir yarış sergilediler ve şampiyon son hafta averajla belli oldu. 

Sivasspor karşısında erken gol bulması Fenerbahçe'yi rahatlattı. Fakat Sivasspor'un beraberlik golü bir anda yine son hafta sendromu yaşanacak mı sorularını akla getirdi. 

İlk yarının sonuna doğru zeminin azizliği, ıslaklığı ve kaleci Korcan'ın da biraz etkisiyle Selçuk, Fenerbahçeyi 2-1 öne geçirdi. Korcan, Fenerbahçe'nin ikinci yarıdaki gollerinde de etkisiz kaldı. 

İlk yarıda dikkat çeken Fenerbahçe'nin sol kanadı çok iyi kullanmasıydı. Stoch mükemmel oyunuyla dikkat çekti. Sağ kanatta ise Gökhan'ın erken sakatlanıp çıkması moralleri bozdu. 

Aykut Kocaman ikinci yarıya başarılı Stoch'u çıkarıp Cristian'ı oyuna alarak başladı. Böylece orta sahada Cristian- Selçuk ikilisi görev aldı. İlk yarıda çok etkili olamayan Emre öne alınırken Niang ise sola çekildi. Alex de ileriye gönderildi. 

Bunlara karşılık Rıza Çalımbay da ilk yarıda açık veren sağ kanatta Uğur- Abdurrahman değişikliğini yaptı. 

Stoch'un çıkmasından sonra Fenerbahçe pozisyon bulmakta biraz zorlansa da duran toplarla sonuca gitti. Emre bu yarıda olumlu futboluyla dikkat çekti. Alex ve Emre Fenerbahçe'nin ikinci yarıda skoru arttırmasında çok etkili oldular. 

Sivassporlu oyuncular bu yarıda bariz hatalar yaptılar. Örneğin ceza sahası önünde faul yaparak büyük hata yaptılar. Alex de oradan penaltı gibi vurarak skoru 3-1 yaptı. 

İlk yarıda Korcan'ın maruz kaldığı azizliğe bu yarıda Volkan uğrayınca skor 3-2 oldu ve yine tedirginlik başladı. Fakat bu tedirginlik sadece iki dakika sürdü. Yine bir korner organizasyonu sonucunda Yobo rahat bir kafa vuruşuyla durumu 4-2 yaptı. 

Uzatma dakikalarında Sivasspor'un bulduğu üçüncü gol maçın sonucunu değiştirmeye yetmedi. 

Bu şampiyonluk için öncelikle kutlanması gereken iki kişi var. Biri Aykut Kocaman, diğeri de Aziz Yıldırım. Aykut Kocaman, ilk yarı sonunda dokuz puan geride olan ve kupada Yeni Malatyaspor'a elenen Fenerbahçe'yi sezon sonunda şampiyonluğa taşıdı. Oyuncuları motive etmeyi başardı. İlk yarı sonunda Fenerbahçe'nin şampiyon olacağını söyleseler acaba kaç kişi inanırdı? 

Aziz Yıldırım ise o ortamda Aykut Kocaman'ın arkasında durdu. Normalde Aykut Kocaman'ın istifası için her şey uygundu. Ama Aziz Yıldırım O'na sahip çıktı, inandı ve sonunda bu başarı geldi. 

Şampiyon Fenerbahçe'yi ve ikinci Trabzonspor'u tebrik ediyorum. Umarım seneye son haftaya dört, beş takım şampiyon adayı olarak girer. 

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..