Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Nisan '16

 
Kategori
Güncel
 

İran’ın elinde tüfek olsa korkarım, İsviçre atom bombası olsa korkmam; silah değil kullanan önemli

İran’ın elinde tüfek olsa korkarım, İsviçre atom bombası olsa korkmam; silah değil kullanan önemli
 

Nükleer silah önemli elbette; ama kimin elinde olduğu daha önemli. Örneğin Kuzey Kore’nin elinde çakı bıçağı dahi olmasın. Hep nükleer silahları konuşuyoruz, bu silahların kimin elinde olduğuna bakmıyoruz.

Aksilik bu ya günümüzde nükleer silahlar onu kullanabilecek, daha da kötüsü kullanacak ülkelerin elinde. Zaten aksi de düşünülemez, barışsever ülke silahı ne yapsın.

Güvenlik endişelerinde haklı olsa bile İsrail teknik olarak nükleer silah kullanabilecek kapasiteye sahip ve kullanır; çünkü barışçı bir devlet değil. Öte yandan İsrail’in bölgesindeki güvenlik stratejilerinin ötesinde nükleer planları olduğu söyleniyor. Bölge ve dünya barışı için tehlike yani.

Bir de süper güçler var. Sonuçta Kuzey Kore’nin elinde nükleer bomba olsa da çocuk sapanla kaç kuş vurabilir, atacak atacak mermisi bitecek. Bunların kendilerinden ziyade niyetleri tehlikeli.

Ama ABD, Rusya, Çin öyle mi? Bunların sahip olduğu nükleer silah büyüklüğünün bırakın kullanmayı varlığı bile tehlike. “Silahları var ama kullanmazlar” Gerektiğinde kullanacaklardır; çünkü bu kadar silahları olduğuna göre barışçı olamazlar.

Dünyamızın silah deposu olması bir yana bu silahların kimlerin elinde olduğu da önemli. Ve bu konuda maalesef durum kötü. Allah’tan nükleer canavarlar birbirlerinden çekiniyorlar.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..