Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mayıs '20

 
Kategori
Müzik
 

İrem Derici 'Dudak Payı'

En son Mustafa Ceceli & Sinan Akçıl ortak çalışması 'Çok Sevmek Yasaklanmalı'nın ardından uzun bir süre İrem Derici'den solo bir şeyler dinleyemez olduk. Zorlu geçen karantina dönemlerinde kıyıda köşede sakladığı şarkılar olduğunu öğrendim ve yeni bir şarkı çıkaracağının müjdesini verdi.

Sözü ve müziği Emrah Demiralp'e, düzenlemesi Alper Atakan'a ait olan 'Dudak Payı' ilaç gibi desek yeridir. Murat Joker yönetmenlğinde evinde gerçekleştirdiği video klibi de çok hoş görünüyor. Bu karantina dönemi kendisine iyi geldiğini düşünürsem; İrem Derici gerçekten özüne dönmüş. Neden özüne döndü diyorum çünkü bu tarz şarkıları İrem'e acayip yakıştırıyorum. Sanırım bu duruma en çok ben sevindim. 'Dudak Payı' diskografisi için sakin düzenlemesi, bilindik vokali ve akılda kalıcı melodisiyle keyifli bir iş.

 

Çağrı geri döndü

Hala tanımadıysanız hemen hatırlatalım. 2009 yılında yaptığı 'Kapıyı Kapat' şarkısıyla o dönem büyük bir sükse yaratmıştı. 2011'de 'Bana Dokunma', 'Sensiz', 2012'de 'Neden Mutlu Değilim' ve 2013'te 'Aferin' teklileri yaparak müzikal kariyerini yürütmeye devam etti. Sonra birden ortalardan kayboldu. Meğer oyunculuk yönü daha ağır basmış ve dönem dönem bazı dizilerde rol almış. İlk çıktığı dönemden bu yana sadece müziğini yapıp geri planda durmayı tercih etti. 

6 yıl aradan sonra Sezen Aksu ve Ozan Bayraşa işbirliği olan 'Dip' ile müziğe yeniden merhaba dedi. Melodik yapısından çok, düzenlemesine dikkat edin derim. Gerçekten modern, cool ve dikkat çekici düzenlemeleri tabiki Ozan Bayraşa yapar. Bu tarz soundları yakından takip ediyorsanız bu şarkı tam size göre. Evet şarkının yerini bulması biraz zaman alabilir ama elbet bir gün değerleneceğini de ümit ediyorum.

Nihat Odabaşı yönetmenliğinde gerçekleşen klip ve fotoğraf çalışmalarıyla daha cesur, olgunlaşmış tarzıyla sahalara güzel dönüş olduğunun sinyallerini veriyor. Umarım bundan sonra şarkılarını çok sık duyar keyifle dinleriz.

 

Ev yapımı video klipler görücüye çıktı

Karantina günleri halen devam etmekte. Ünlü sanatçılarda bu fırsatı kaçırmayarak ev yapımı yeni şarkılarını yayınlamaya devam ediyorlar. İlki geçtiğimiz günlerde Hande Ünsal'dan geldi. 'İyi Misin?' isimli yeni şarkısını yayınladı. Siyah - beyaz formatta Halil Güzel yönetmenliğinde çekildi. Aynı zamanda Ünsal'ın diskografisindeki ilk slow çalışması.

Ardından İdo Tatlıses'ten geldi. 'Buluşacaktık' isimli yeni şarkısına Yasemin Şefkatli ile beraber çektikleri klipte oldukça eğlenceli görüntüler yer alıyor. İzlerken bile zevk aldım açıkçası. İdo'da şartlar gereği tarz değişikliği yaparak akıma uydu. Sizce de bir trend oluşmaya başlamadı mı? Bence başladı. Bakalım bu karantina durumları nereye kadar sürecek, yoksa bir süre ev klipleri izlemeye devam edeceğiz. 

 

furkancanhazar@gmail.com

 
Toplam blog
: 140
: 151
Kayıt tarihi
: 20.08.16
 
 

Popular Culture ..