- Kategori
- Yemek - Mutfak
İrmikli fırın köfte

Bu tarifte yer alan irmikli köfteyi öğrenene kadar yaptığım köftelerden pek memnun değildim maalesef. Ev halkı da benimle aynı fikirdeydi. Aynı zamanda ailenizde mükemmel köfte yapan bir babaannne ve nine de varsa insan ister istemez köfte konusunda aşırı seçici oluyor.
Daha önceleri harç olarak galete unu, ıslak ekmek, kuru ufalanmış ekmek, ince bulgur gibi farklı malzemeleri denememe rağmen istediğim yumuşaklığa bir türlü ulaşamadım. Ya da çok sert oldu köftelerim ya da aşırı yumuşak. Bir arkadaşım irmik denememi tavsiye etti ve sonuçtan ben ve ev halkı ( babaanne ve nine dahil : ) çok memnun kaldık .
Neyse, konuyu fazla uzatmadan tarife geçelim.
Kısacası köfte harcında irmik mükemmel sonuç veriyor. Denemenizi tavsiye ederim.
Malzemeler:
Yarım kg orta yağlı dana kıyma
1 orta boy soğan
3 diş sarımsak
3 kaşık irmik
(soğan biraz büyükçe ve sulu ise 4 kaşık da olabiliyor )
1 kaşık yoğurt
3 çay kaşığı kişniş
2 çay kaşığı kimyon
İstenilen miktarda öğütülmüş himalaya tuzu ve tane karabiber.
2 adet orta boy patates
Tüm malzemeler karıştırılarak iyice özdeşleşmesi için yaklaşık 10 dakika kadar yoğrulur.
Harç bir gece bekletilirse daha iyi sonuç veriyor ama benim gibi acelesi olanlar tabii ki hemen de pişirebilir. Çok büyük olmayacak şekilde avuç içinde yuvarlanan köfteler küp küp doğranarak bir süre suda bekletilip kurutulmuş patates ile fırın tepsisine alınır. Yaklaşık 30 dakika 180-200 derece arası fırında pişirilir.
Afiyet olsun