Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Aralık '09

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

İş Dünyasının Yeni Eleman Kaynağı: Blog Siteleri

İş Dünyasının Yeni Eleman Kaynağı: Blog Siteleri
 

Birçoğumuz için hobiden öteye gitmeyen, gündelik yaşamımızın önemli bir bölümünde yerini alan blog yazarlığı ile blog siteleri; bugün artık iş dünyasının en önemli iletişim ve eleman kaynaklarından biri haline geldi. Yeni medya anlayışının ilk örneği olan bloglar sayesinde, bugün birbirleriyle haberleşen yöneticilere, hatta iş bulanlara rastlıyoruz. Zaten artık bloglar, CV’lerde bile yerlerini almış durumda.

Birçoğumuzun gündelik hayatta başından geçen olayları, izlediği bir filmi ya da okuduğu herhangi bir kitabı düşünsel olarak paylaştığı blog siteleri, artık iş dünyasından üst düzey yöneticilerin düşüncelerini, deneyimlerini ve iş yaşamına dair sıkıntılarını paylaştığı bir sanal ortam ve henüz üniversite eğitimlerini sürdüren gençlerin ileride kolayca iş bulmalarını sağlayacak bir kariyer aracı halini almaktadır.

Eğitim ve iş dünyasından birçok yöneticinin görüşleri de, blogların iş dünyasındaki değerini destekler nitelikte. Öğrenci ve yeni mezunlara kariyer danışmanlığı hizmeti veren Yasemin Sungur, henüz üniversite öğrenimi devam edenlere, ileride iş bulmalarını kolaylaştıracak bir araç olarak blog kurmayı öneriyor. ‘Blog açmak, düşünceleriniz ve dünyaya bakış açınız hakkında ipucu verir. İlgi alanlarınız, neleri takip ettiğiniz, sahip olduğunuz yetkinlikler bloglar sayesinde ortaya çıkar. CV’nizde sahip olduğunuz blogu yazmanız hem ilgi çeker, hem de iş görüşmelerinde avantaj sağlar’ diyor Sungur, tavsiyelerde bulunurken. Kendisi de bir blog sahibi olan BSH Kurumsal İletişim Müdürü Fatmanur Erdoğan da, aynı görüşleri yine şu sözlerle destekliyor: ‘Yöneticiler blog dünyasında olup bitenleri takip ediyor. Hatta görüşmeye çağıracakları kişiler hakkında ön araştırmayı İnternet üzerinden yapıyorlar. Yıllardır online itibardan bahsediyoruz. İsminizi Google’da arattığınızda hakkınızda nasıl bilgi çıktığı, hatta çıkıp çıkmadığı önemli artık’ diyor Erdoğan.

Blog siteleri, yerli ve yabancı birçok firmanın da müşterileriyle iletişim kanalı olmakta aynı zamanda. Microsoft’tan, IBM’e dünya devi binlerce şirket, blogları üzerinden müşterilerine ulaşırken, Türkiye’de de Algida, UNO, Michelin, Miller gibi markalar, iletişim faaliyetlerinin bir ayağı olarak blogları kullanıyor.

Bugün sayısı milyonları aşan blog dünyasında kaybolmamak ve okunabilir bir içerik hazırlamak için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunuyor. Blog sahibi Fatmanur Erdoğan; ‘Daldan dala atlamamak gerekli. Blog yazmak, her kafanıza geleni yazmak anlamına gelmemeli. Gelir modelli bir blog düşünüyorsanız, blogunuzun her tarafında reklam olması yorucu ve okuyucular reklam alan blog sitelerinden pek hazzetmiyor gibi duruyor. Blog üzerinden para kazanmak full-time bir iş’ diyor.

2008 Altın Örümcek Web Ödülleri’nde En İyi Blog ödülünün sahibi Natali Yeşilbahar da benzer tavsiyelerde bulunuyor; ‘Hedef kitlenizi belirlemeli, onlara uygun bir dille yazmalısınız. Blogunuzun hedef kitle tarafından bulunabilmesi için anahtar kelimelerinize dikkat etmeniz önem taşıyor.’

*Sabah İŞ’te İnsan; 09.08.2009

 
Toplam blog
: 266
: 1321
Kayıt tarihi
: 22.06.06
 
 

1982 yılında İstanbul'da doğdum. Açık Öğretim Fakültesi İşletme Lisans eğitimimi 2005 yılında tam..