Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Nisan '22

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

İşaret Dili Öğreten Bisküvi

İşaret dili, dilsel ve işitsel yetisi olmayan sevdiklerimizin kullandığı özel ve sevgi dolu bir dil…

Duygularımızı ve ifade etmek istediklerimizi görsel kanal kullanarak aktarabildiğimiz bir iletişim şekli. El hareketleri ve yüz mimikleri işaret dilinin olmazsa olmazı. Evrensel değil, yani dünyanın her yerinde aynı işaretler kullanılmıyor. Yani anlayacağınız ses görünür bir hal alıyor. Derin bir konu, merak ederseniz araştırıp ayrıntılarına kolayca ulaşabilirsiniz. İşaret dilini öğrenmek artık çok basit ve kolay, internet üzerinden veya ücretsiz kursları mevcut. Hayatta ertelediğimiz, “Öğrenmek istiyorum.” diyip de hala gerçekleştiremediğimiz şeylerden biri… İşaret dili öğrenmiş olan kişilere de buradan sevgilerimizi ve alkışlarımızı gönderelim o halde.

 “Ee özge, neden şimdi bunları yazdın?” diyenlere de meşhur cevabımı yazayım: Hadi başlayalım!

Ülkemizde yakından tanıyıp bildiğimiz bir bisküvi fabrikası, severek tüketilen bir bisküvisi aracılığıyla tüketicilere “İşaret dili” öğretiyor. Evet doğru okudunuz, işaret dilini sizlere öğretecek olan şey: Bisküvi. “Eti Cin ile işaret dili öğreniyoruz, birlikte gülümsetiyoruz.” Sloganıyla dijital platformlarda karşınıza çıkan bu bisküvi ile isterseniz işaret diline başlayabilirsiniz. Öyle ki bu bisküvi, reklam filminde de sağ alt köşede işaret dili kullanarak tüketicilere ulaşıyor. Öğretici bisküvi, “Ofiste, oyunda,sinemada.” eğitimlerini internet üzerinden izlemenizi tavsiye ederim, öyle tatlı ki. Hem öğretici, hem eğlenceli. Hatta çocuklarınız için de oldukça keyifli! Tüm bunlara ek olarak, bu öğretici bisküvi fotoğraf çekilmeyi çok seviyor sanırım. (Tıpkı ben.)  “3-2-1; Eti ciiiin! Sen de kameralara bakıp eti cin diye gülümse ve gülümseme hareketine katıl, çünkü sen gülersen herkes güler… “diyor.

İşaret dili olarak “Gülümse” hareketi çok sevimli. İşaret dilini kullanan tüm okurlarıma benden o hareket gelsin, bir de kalp işareti yapıyorum onlara buradan. Ayrıca ben bu bisküvinin sözünü dinledim, “Eti ciiiiiin” diye bağırınca cidden tatlı bir gülümseyiş çıkıyor kamerada. Bir süre fotoğraf çekilirken bunu kullanacağımı düşünüyorum, yaşasın.

Değerli üretici, böyle sıcacık,içimizi ısıtan bir proje ile karşımıza çıktığın için tüketiciler ve okurlarım adına sana teşekkür ederim. Tüm üreticilere örnek olması dileğiyle…

Sağlıkla Kalın!

Not: “Cin gibi bir bisküvisin.”

Gıda Yüksek Mühendisi

Nermin Özge Çağlar

 

 

 
Toplam blog
: 385
: 303
Kayıt tarihi
: 20.02.15
 
 

Gıda Yüksek Mühendisi  ..