Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Kasım '18

 
Kategori
Eğitim
 

İşaret Dili Önemi

İşaret Dili Önemi
 

Derdimizi sadece konuşarak anlatmıyoruz. Aslında çoğu zaman işaret dili ve mimiklerimizle de pek çok şeyi anlatabiliyoruz. Duyma ve konuşma engeli olan dezavantajlı kişilerle daha iyi iletişim kurabilmek, sohbet edebilmek ve hayata daha farklı bir açıdan bakabilmek için siz de işaret dili eğitimi alabilirsiniz. Bu eğitim sayesinde tıpkı yabancı bir dil öğrenmiş gibi yeni bir lisan sahibi olacağınızı unutmamalısınız. İşaret dili ile akıcı ve anlaşılır bir şekilde konuşmak ve karşınızdakini anlamak için belirli süreler çerçevesinde düzenlenen işaret dili kursu etkinliklerine katılabilir ve alanında tecrübeli öğretmenlerden akıcı ve düzgün bir işaret dili ile konuşmayı öğrenebilirsiniz. Ücretli ve ücretsiz olarak yapılan bu işaret dili kursu ufkunuzun genişlemesini sağlayacak ve aynı zamanda alacağınız sertifika size yeni iş imkanlarının da kapısını açacaktır.

İşaret Dili Eğitiminin Önemi

Duyma ve konuşma engelli kişilerle de konuşabilmek ve derdinizi anlatabilmek için düzenlenen eğlenceli işaret dili kursu derslerine katılabilirsiniz. Bu eğitim sonunda alacağınız sertifika sayesinde pek çok yeni iş imkanına kavuşabilir ve insanlarla daha iyi iletişim kurabilme hazzını yaşayabilirsiniz. İşaret dili eğitimi günümüzde bir zorunluluk olarak ortaya çıkıyor. İstanbul İşletme Enstitüsünden alacağınız ilk işaret dili eğitimi sonrasında işaret dili ile ilgili temel bilgileri edinmiş olacaksınız. İkinci ve daha ileri eğitimini aldıktan sonra ise artık akıcı ve anlaşılır bir şekilde işaret dili konuşabilme yeteneğine sahip olacaksınız. İşaret dili kursu sayesinde pek çok engelliye onun yanında olduğunuzu ve aslında yalnız olmadıklarını hissettirebilir ve onlara her konuda yardım edebilirsiniz.

İşaret Dili Konuşmak için Gerekenler

İşaret dili konuşmak, hem size hem de çevrenizdeki engellilere fayda sağlar. Hepimizin bir engelli adayı olduğunu düşünürsek işaret dili eğitimi alarak aslında ne kadar önemli bir iş yaptığınızı fark edeceksiniz. Kolay ve eğlenceli işaret dili kursu sayesinde yeni bir lisana sahip olabilir ve insanlarla daha güçlü ve akıcı bir diyalog kurmanın hazzını yaşayabilirsiniz. Bu konu ile ilgili düzenlenen işaret dili eğitimi seminer ve toplantılara da katılarak kendinizi geliştirebilir ve bu sürecin sonunda iyi bir eğitmen olabilirsiniz. Engelli bireylerin de anlaşılmaya ve konuşmaya ihtiyacı olduğunu unutmamalı ve kendilerini sosyal ortamlardan soyutlamamaları için yanlarında okuduklarınızı hissettirmeniz gerekir. Bu sayede daha güçlü ve daha iletişimi kuvvetli bir toplum haline geleceğiz. İnsanlar birbirini anlamanın ve konuşabilmenin ne kadar önemli bir ihtiyaç ve doğal bir gereklilik olduğunu bu işaret dili eğitimi sayesinde daha net anlayacak ve farkındalık artacaktır. 

 
Toplam blog
: 26
: 1653
Kayıt tarihi
: 10.03.16
 
 

2005 yılında işletme bölümünden mezun olduktan sonra 2010 yılın insan kaynakları yüksek lisansına..