Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Mayıs '14

 
Kategori
Aile
 

İslamda kadının yeri ve ailenin önemi

İslamda kadının yeri ve ailenin önemi
 

islamda kadın


İslam dinin ailenin önemi son derece fazladır. Aile İslam dinin de önemini her zaman korumuş, son derece hassas bir konudur. Ailede konuşulanlar, yapılanlar, terbiye, ahlâk ve diğer her şey doğacak bir çocuğa yansıyacağı için bir aile son derece önemlidir İslam’da. Aynı zamanda çocuğa en yakın olacak, yetiştirecek, büyütecek, hep yanında olacak kadının ise yeri İslam’da son derece önemlidir. Bu iki kavramın İslam’da büyük önemi ve yeri vardır. Sadece çocuk yetiştirmek için kadına davranmak, atalara bakıp onları örnek almak durumları hala mevcut maalesef. Ancak kesinlikle böyle olmamalıdır. İslam dininde kadına nasıl davranması gerektiği, ailenin nasıl bir önem içerdiği anlatılmakta olup bu hassas konularda Kur’an ve peygamber efendimiz örnek alınmalı, onların tavsiyeleri uygulanmalı ve dinlenmelidir.

Eşlerin evliliklerini muhafaza etmek için birbirlerine karşı saygı, sevgi ve dürüstlükle davranmaları gerekmektedir. Bu şekilde birbirine davranan eşlerin yuvalarının temeli sağlam olacak aynı zamanda İslam dinindeki kuralları da uygulayarak evliliklerinin daha bir sağlam yapıtaşına kurulmasını sağlayacaklardır. İslam dininde ailenin önemi, gerek Kur’an gerek ise hadislerle anlatılmış, kadının yeri ve öneminin bilinmesi için bilgiler verilmiştir. Bu sebeple eğer İslami bir evlilik ve sağlam bir yuva kurmak istiyorsak İslam dinini örnek alarak, onu yaşayarak ve uygulayarak evliliğimizi, ailemizi sağlamlaştırabilir. Mutlu, huzurlu bir yuva oluşturabiliriz.

Dinimizi anne babamızdan, dedelerimizden duyduğumuz gibi değil, gerçek bir şekilde, Kur’an’dan ve peygamber efendimizin hadislerini inceleyerek yaşamamız gerekmektedir. Aile ve kadının önemi ile ilgili ayet ve hadisleri de bu doğrultuda gerçekten kitaplardan araştırıp, gerçek kaynaklardan inceleyerek öğrenmeli, uygun olmayan gelenek ve adetleri terk etmeliyiz, islamda kadın ve aile için, evlilik için her türlü bilgi eksiksiz verilmiş olup, ailenizin, yuvanızın gerektirdiği tüm manevi ihtiyacı İslam dininden karşılayabilir, ailenizi İslam dini üzerine inşa ederek baştan sıkı bir şekilde sağlam bir yuva kurabilirsiniz. Sizde İslam dininde ki bilgileri araştırarak aile ve kadının önemini, İslam dininde ne kadar önem içerdiğini görebilirsiniz.

 

 
Toplam blog
: 90
: 2496
Kayıt tarihi
: 03.11.12
 
 

Kafasına takılan her konuyu sonuna kadar araştırmaya üşenmeyen, bildiklerini, öğrendiklerini ve i..