Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Eylül '14

 
Kategori
Futbol
 

İşler iyi gidiyor

İsmail Kartal yönetimindeki Fenerbahçe ligin en hazır ekiplerinden bir tanesine karşı iyi bir başlangıç yaptı. Birkaç gün önce Fransız takımına kök söktüren Kardemir Karabük, bu maçta da iyi bir takım olduğunu gösterdi. Klasik bir Tolunay Kafkas takımı. Koştular, direnç gösterdiler, ileri uçta sürpriz hızlı çıkışlar ile gol aradılar. Fenerbahçe’ yi Süper Kupa finalindeki Galatasaray’ dan fazla zorladılar desek yanlış söylemiş olmayız.

 

Fenerbahçe sahada dönem dönem iyi futbol sergiledi. Ancak maçın 40-50 dakikasında rölantide gittiler. Belli ki fizik kondisyon ve güç parametrelerinde Fenerbahçe henüz tam arzu edilen randımanda değil. Oyuna 90 dakika yön veren, kontrol altında tutan Fenerbahçe, ileri uçta yer alan forvetlerinin verimsizliği ve koordinasyon eksikliği nedeni ile yine maçı erken kopartamadı.

 

Burada Emenike ve Sow için bir parantez açmak istiyorum. Maçta her ikisi de gol attılar ancak olaya duygusal bakmaya gerek yok. Sow ve Emenike ikilisiden bir tanesi sahada fazla. İkisi de oyunu savunma yönü ile oynamayı sevmeyen, geri gelmeyen, hareketsiz ve ileride pozisyon almayı seven forvetler. Onların boş bıraktığı alanları kapatmak için Kuyt, Mehmet Topal ve Meireles’ ek yük biniyor. Üstelik aynı tip futbolcular olduklarından, ileride top tutma, kafa topu alma, akıllı paslar ile kanatlara top aktarma, ara pasa açıklık ve takımın kalanı ile entegrasyon konularında ciddi yetersizlikleri var.

 

Oysa Webo farklı tipte bir futbolcu. İleri uçta çok önemli işler yapıyor. Boş alanlara hareketlenmesi, defansı karıştırması, hava topu alabilmesi, verkaçlara girme tecrübesi ile bambaşka bir kumaşı var. Emenike ya da Sow’ dan bir tanesi yedek beklemeli. Webo girdikten sonra oyunun nasıl değiştiği ve Karabük defansının temkinli olmak adına nasıl geriye çekildiğini gördük. Webo orta saha oyuncularının da verimini artırıyor.

 

Kuyt, Gökhan, Caner, Meireles ve Mehmet Topal son 3-4 maçtır gösterdikleri üstün performansı yine tekrarladılar. Bekir idare etti. Kadlec, Sow ve Emenike vasatın altındaydı. Kadlec hamle zamanlaması, kararlılık ve güç gibi önemli stoper özelliklerine sahip değil. Bu eksikleri onu maalesef iyi bir yedek sınıfına bile sokmuyor. Yaptığı hataya takılmamak lazım, bu her futbolcunun başına gelebilir. Ancak oyun içinde de hiç güven vermedi. Belki Serdar’ a biraz şans vermek gerekebilir.

 

Maç içinde zaman zaman bloklar arasında kopukluklar had safhaya çıktı. Özellikle forvet hattını geriye bağlayan tek isim Kuyt’ dı. Gerçekten de Kuyt’ sız Fenerbahçe’ nin çok zorlanabileceğini düşünüyorum. Sow ve Emenike’ nin tüm açıklarını o kapatıyor. Her yere yetişiyor. Köprü oluyor.

 

Diego oyuna girdikten sonra Fenerbahçe daha iyi pas yapıp, daha iyi organize olmaya başladı. Bu takımda Webo ve Diego mutlaka ilk 11’ e yerleşmeliler. Takımın zekasını ve oyun kapasitesini artırıyorlar.

 

İsmail Kartal hocanın oyuna müdahaleleri yerindeydi. Oyunu iyi okudu. Tercihleri doğru idi. Emenike- Sow ikilisinin beraber forma giyemeyeceği gerçeğini de yakın zamanda idrak edecek ve gerekeni yapacaktır. Bu maçta taraftara güven verdi.

 

Son söz Volkan için. İyi kaleci. İyi insan. İyi Fenerbahçe’ li. Ancak artık Emre ve Volkan gibi hırsını ve kendini kontrol edemeyen futbolcuların bedel ödemesi gerekiyor. Terim’ in kararı doğru. Umarım Volkan kendine gelir ve Milli Formayı en kısa zamanda geri alır. O zamana kadar Mert Günok yakaladığı şansı iyi değerlendirmeli. Bu maçta pek hazır olmadığını gördüm. Geçen seneki gibi kalede güven vermedi. Konsantrasyonunu artırmalı. Hep hazır olmalı. 

 

bertan.kaya@yahoo.com

http://twitter.com/bertankaya

 
Toplam blog
: 575
: 567
Kayıt tarihi
: 10.05.07
 
 

İlgi alanları ekonomi, para politikası, siyaset, edebiyat, futbol, Türk ve Ortadoğu Tarihi, AB ve..