Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Kasım '07

 
Kategori
Siyaset
 

İsmet İnönü büyük bir devlet adamıdır

Milli Gazete yazarı Syn. M. Şevki Eygi'nin İnönü ile ilgili makalesine cevabımdır.

Atatürk ve İnönü dargınlığı iki kardeşin dargınlığı gibidir. Onlar kader ortağı ve kimsenin aralarını açamayacağı iki dosttur. Atatürk kendisi gibi İnönü'nün de Devletten yemediğini ve servet sahibi olmadığını bildiği ve ölümünden sonra çocuklarının mağdur olmaması için onlara miras bırakmıştır. İyide yapmıştır çünki o sayede bütün dünyanın saygı duyduğu çok büyük bilim ve devlet adamı Rahmetli Erdal İnönü yetişmiştir.

İsmet Paşa Milli Şef ünvanını almamıştır o ünvanı kendisine çok sevdiği halkı vermiştir.

"Saltanat taraftarları" Atanın ölümünden sonra ümide kapılmışlardır lafı aslında bir itiraftır. Hilafetçiler 85 yıldır Cumhuriyetle hesaplaşma ve Rövanşı alma peşindedirler. Tabiki İsmet Paşa bunlara izin veremezdi. İsmet Paşa tabiki bir Demokrattı eğer öyle olmasaydı Syn. Eygi şimdi bu yazıyı yazamazdı. Eğer o diktatör olsaydı Çok Partili Demokratik hayata geçilmesine izin verirmiydi.

Sansaryan Handaki İşkenceleri anlatırken herhalde 70'li yıllarda Ziverbeydeki Tarikat kökenli Natocu Generallerin işkencelerini anlatacaktı.

İnönü başa geçince Müslümanlar ümitlenmişlerde falanda, filanda v.s. Arka bahçemiz diye övündükleri ve bugün memleketimiz için şer odağı olan İmam Hatipleri İnönü açtırmamışmıdır. 10 camiden 8'i kapatılmışmış. Osmanlının son dönemlerinde Gayri Müslüm sayısı %13 iken , Cumhuriyet döneminde bu sayı %2 ye düşmüştür. Nasıl Cami kapatmakmış. 1938-l950 arası gerçek tarih yazılsa CHP'nin ve önderi İnönü'nün hazineyi 140 ton altın ve 1 dolar 1 lira ile borçsuz bir Türkiye'yi Günümüze kadar iktidarda olan Tarikat kökenli Sağ iktidarlara bıraktığını bütün halk bilir. Hala 1923-1950 arası yapılan Tren yollarını kullanıyoruz. Cumhuriyetin eseri olan Mütevazi Sanayi yatırımlarının kurduğu ekonomik temeller üzerinde yükselmeye çalışıyoruz. Syn. Eygi söyleyebilir mi Cumhuriyet eseri bu sanayi yatırımlarının şimdi hangi biri var. "Babalar gibi satarım" diyen sabıkalı bir Maliye Bakanı var bu ülkenin Maliyesinin başında. Eğer dürüstse Syn. Eygi onları eleştirsin. Günümüzde Türklüğün de , müslümanlığın da gereği odur.

İkinci Dünya Savaşındaki yokluk yıllarını ikide bir söylerler. O Zamanki koşullarda bütün dünya kıtlıktan kırılıyordu. Yalanmı?. Hiç olmazsa İnönü Ülkeyi savaşa sokmamıştır. Eğer savaşa girseydik Syn. Eygi belkide hayatta olmazdı. İnönü'ye şükretsin.

Adnan Menderes tabi ki İnönü'den daha fazla diktatördü. "Takriri Sükun Yasası" nedir. Ama yinede İnönü Menderes'in asılmaması için son dakikaya kadar savaştı. İyi de yaptı. Fakat "Ben 3, 5 astsubayla bu memleketi idare ederim" diyen Menderes zaten ipi boynuna geçirmişti. O zamanki G. Kurmay Başkanının bile subaylara sözü geçmemişti.

İnönü'nün Atatürk ile ilişkilerini anlattığı bölüm ise tamamen rivayet ve hayal mahsulüdür. İsmet Paşaya Ermeni diyecek ama diyemiyor kıvırtıyor. O konuda cevap vermek bile gereksiz.

İsmet Paşa Amerikada 8 villalı 100 uşaklı lüks malikanelerde (New Jersey) kalıp ABD uşaklığı yapmadı.

Van'daki Şeyh Reşit efendi şunu demiş bunu demiş v.s. Tabiki diyecek kendisi gibi şeyhler şıhlar Cumhuriyet düşmanı değilmiydi. Cumhuriyet ve Bağımsızlık savaşı onlara karşı yapılmamışmıdır?.

İnönü'nün validesi çok dindar bir kadınmış. Demek onun için direk Ermeni diyemiyormuş.

Ülke çıkarları için çalışmayanlara tabiki Vatan Haini muamelesi yapılacaktı. O Yokluk dönemlerinde Maden Ocaklarının kesintisiz çalışması gerekiyordu.

Ama Syn. Eygi bir yerde doğruyu söylüyor İnönü zamanında kokuşma, rüşvet, hortumlama, hırsızlık, millet malını çalma, Belediyelerde sövüşleme yoktu. Diyor. Kısaca AKP dönemi gibi değildi diyebilirdi. Efendim Para yokmuşta çalamamışlar. Şimdi paramı varda çalıyorlar. Para olmadığından borç bulup çalıyorlar. AKP döneminde Ülkenin dış borcu tam bir misli artmadımı. Nerde bu paralar çalınmadımı talan edilmedimi?.Milli Görüşçüler onbinlerce Gurbetçi ve yerli vatandaşımızı Din adına dolandırıp paralarını hortumlamadımı. Kayıp Trilyon Davası nedir?. Syn. Erbakan neden ceza aldı. İnönü döneminde istense borçlanarak para bulunur ve hortumlanabilirdi. Ama İnönü ülkenin onuru için bırakın borç bulmayı, Osmanlının borcunu ödemiştir.

Syn. Mehmet Şevki Eygi. Gerçekleri saptırmayın.

İNÖNÜ BÜYÜK BİR DEVLET ADAMIDIR.
Saygılarımla.

 
Toplam blog
: 243
: 760
Kayıt tarihi
: 26.03.07
 
 

1957 Kars doğumluyum. Emekliyim. Gazi Üniversitesi İİBF İşletme bölümü ön lisans mezunuyum. Yazı ..