Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Nisan '15

 
Kategori
Astroloji
 

İsmimiz Burcumuza (Doğum Haritamıza) uygun mu? İsim Analizi

İsmimiz Burcumuza (Doğum Haritamıza) uygun mu? İsim Analizi
 

Çok sevilen Kitabımız "İslamda Astroloji - Doğum Haritası Rehberi- Hayatın Anlamı Yaşam Şifreleri Esmaül Hüsna"


2009 yılında yazmaya başladığımız İslamda Astroloji kitabı Astroloji'ye islami bir perspektiften bakan, Kuran ve Astroloji, İslam ve Astroloji ilişkisini ortaya koyan bir eser olup bir çok ilki de içinde barındırdı.

Buradan çıkan düşünceyle üçüncü kitabımda İslamın en önemli sembolü KABE'NİN NEDEN KÜP OLDUĞUNU açıkladım ve bu da çok sevildi. Zira şimdiye kadar sorulmamış olan;

1-Kabe neden küptür? Köşeleri hangi HAYAT elementi neden nasıl ne şekilde temsil etmektedir?

2-Kabe Neden tavaf edilir ve neden 7 kez tavaf edilirden neden SAFA ve Merve'de SA'y vardır neden 7 say vardır. Neden Şeytan taşlanır neden 7 ke taşlanır?

Açıklandı.

DÜŞÜNSEL TAVAF ve VİCDANİ TAVAF terimlerinin ülkemizde oturmasına katkıda sağlayan bu esere katkıda bulunan herkese teşekkürler.

İsimler çok önemli önemli olmasa Allahın isimleri önemli olmazdı. Hele Arapçada mana ve sesin vurgu uyumu mükemmel.

Mesela; NAR dedim mi bunun R harfinden sıkıntı veren bişey olduğu anlaşılıyor. O kalın R söylenirken tehditi hissediyorsunuz. NAR Ateş demek. KAHHAR derken K ve R harflerinin ser ama HH harflerinin yumuşak olduğunu görüyoruz bu da Allahın cezalandırırken çok şiddetli ama bunu zulüm görenlere rahmet ettiği için suçlularıcezalandıran (H)ALİM olduğunu ALLA(H)olduğunu görüyoruz. Allahın esmaul hüsnasında onun isimlerinin anlamlarını neredeyse harflerin yumuşak veya sert olmasından kestirebiliyoruz. Mesela (R)A(B) gibi isimlerde öğretmen olan Allahın R ve B'de yumuşak tarz söylemle öğretmenliğin yumuşak ve anne gibi yapılabileceğini görüyoruz. (R)A(H)İ(M) dede Allahın merhametini yumuşak söylemden yakalayabiliyoruz.

İnsanlara gelince insanlarda Doğum Haritası çok önemli ve insanın doğum haritasına göre isim verilmelidir. Bu konuda nelere dikkat edilmeli.

1-Doğum haritasında kişi şayet çok hırslı ve yılmaz biri ise ve sınavı da bundan ise kişinin yanlış birşey yapmaması ve hırslı duygulara kapılamaması için buna göre isim verilmelidir.

2-Doğum haritalarında 28-30 yaş üstü ve altı olmak üzere iki harita göze çarpar. Kişi 30 yaşın altında güneş burcu konumlarının 30 üstü ise yükselenli etkileri görür.

Bu durumda harita incelenerek çocuğun ismi verilir.

Bir kaç örnek;

Hırsları çok büyük olan Koç, Aslan kadınlarına Doğum haritasındaki MARS'ın da konumu incelenerek asla AYŞE adı verilmemelidir.

Zaten yumuşak kalpli iyi niyetli bir insanın Balık, Yengeç burcundan ise ona FATMA ismi verilmemelidir.

Örnekler uzatıp gidilebilir.

Bir isim 30 yaştan önce uygun düşüyorsa yüksele nde gözetilmelidir zira belki 30 yaş üstü o isim o kişiye uygun olmayabilir. 

İsim deyip geçmeyelim, iş başvurularında, sanatçılarda bu çok önemli. Çocuklara asla komik ve saçma isimler verilmemeli onlara güzel ve haritalarına uygun isimler verilmelidir.

Saygılar

Ayhan Özcimbit

ayhanozcimbit@gmail.com

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..