Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Haziran '09

 
Kategori
Dünya
 

İsrail, Türkiye çık aradan!

İsrail, Türkiye çık aradan!
 

İsrail, Türkiye Çık Aradan!Resim:sutunhaber


Dünyanın tek laik Müslüman devleti (tabii ABD’ den sonra) Türkiye bölgesel güç olduğunun nişanesi olarak diğer ülkeler arasında arabulucu rolü üstlenmektedir. Ama her zaman bu niyetli girişimler ne yazık ki olumlu netice veremiyor. Suriye'nin El Vatan adlı gazetesi, Avrupalı kaynaklara dayandırdığı habere göre İsrail'in Suriye ile yapacağı barış görüşmelerinde Türkiye'yi istemediğini yazdı. Netenyahu hükümeti barış konusunda Erdoğan hükümeti ve AK Parti'nin içinde bulunduğu hiç bir hükümet ile barış konusunda çalışmayacağı yer alıyor. Gerekçe olarak da Ak Partinin tek taraflı olmasını gösteriyor." denildi. (Bu tek taraflık söylemi ile ne denmek istenmiş ben anlamadım.)

El Vatan gazetesinde bugün yayınlanan haberde Türkiye'nin Ortadoğu'da büyük bir rol üstlenmek istediği ifade ediliyor. Bu rollerin en büyüğü olarak da Suriye ile İsrail arasında üstlendiği arabuluculuk olarak gösteriliyor. Türkiye'nin yapıcı tutumu ile Ankara üstlendiği bu rolle İsrail ile Suriye'yi dolaylı olarak 4 defa görüştürdüğü aktarılıyor. Bu görüşmelerle Türkiye daha önce var olan İsrail ile Suriye arasında rutin barış görüşmelerine yeni bir boyut kazandırdığı değerlendirmesi de yapılıyor.

Bu konu ile ilgili olarak ise "Suriye, Türkiye'nin tutumunu tamamen desteklemektedir. Türkiye ayrıca ABD'nin de desteğini almıştır. Öyle ya eğer ABD’ nin onay ve desteği varsa akan sular bile durulur.

Şurası da bir gerçek olarak karşımızda durmakta İsrail değil Türkiye hangi devlet ve kurum olursa olsun, kendi kafasına yatmayan hiçbir oluşuma destek vermeme basiretini hep göstermiştir. İsrail’ in “Türkiye Çık Aradan” söylemini iyi analiz etmek sonraki gelişmeleri daha iyi anlamamızı sağlayabilir, bence böyle…

Kaynak:sutunhaber

 
Toplam blog
: 405
: 914
Kayıt tarihi
: 19.04.07
 
 

Okumayı ve kendimce yazmayı severim. Samimi eleştirilere açık biriyimdir. ..