Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Haziran '10

 
Kategori
Siyaset
 

İsrail hükümetinden Nazi zulmü

İsrail hükümetinden Nazi zulmü
 

Yaşananlar bu değişimi gerekli hale getirmeye başladı!


Yıllar süren abluka ve baskıcı uygulamaları ile direnişi kırılmaya çalışılan Filistin yönetimine her türlü zulmü yapan İsrail yönetimi yine aynı saldırgan tavrını gösterdi. Yaşadıkları baskılar ve ambargo etkisi ile iyice bunalan Filistin halkı, temel yaşam gerekliliklerini bile yerine getiremez olmasına rağmen onlarca yıldır hayatta kalmaya çalışıyor.

Artık dayanma güçleri iyice tükenen Filistin Halkına destek olmak için bugüne kadar görülmemiş düzeyde bir lojistik desteği organize eden İHH (İnsan Hak ve Hürriyetleri) Organizasyonu karşısında İsrail ordusunun ölüme susamış savaş makinelerini gördü.

İsrail'in Filistin’de yaşanan direnişi kırmak için uyguladığı insanlık dışı abluka uygulaması tam bir zulüm haline gelmişti. Ablukayı kırmak için deniz yoluyla, çok sayıda gemi kullanılarak gerçekleştirilen girişim, İsrail Hükümetinin kanlı yüzü ile karşılaştı. Yaşananların en ironik tarafı; İsrail'i oluşturan Yahudilerin yakın tarihte buna benzer bir zulme maruz kalmış olması.

Son icraatları ile İsrail, bayrağındaki Davut Yıldızı yerine, Nazilerin Gamalı Haçını hak ettiğini gösterdi.

Bugün yaşanan zulme dur denmesi için tüm insanlığın, tepki göstermesi ve yaşanan şiddeti, her gün akan kanı durdurması gerekiyor. Barışın sağlanması ve sorumluların hakettiği cezaya çarptırılması için dünya devletleri birlik olmak zorundalar.

Yoksa? (Buradan sonrasını siz düşünün)

Murat SEVGİ

Not: Bu yazı, Bab-ı Hayat Dergisinde yayınlanmıştır.

 
Toplam blog
: 370
: 1092
Kayıt tarihi
: 10.07.08
 
 

1969 doğumlu. Tasarımcı, endüstriyel otomasyon sistemleri için yazılım geliştiriyor. Yüksek öğren..