Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ocak '09

 
Kategori
Güncel
 

İsrail'in kan tutkusu dinler savaşına dönüşmemeli...

İsrail'in kan tutkusu dinler savaşına dönüşmemeli...
 

Teknolojinin bu kadar gelişmediği dönemlerde insanlar kendi çevrelerinde olmayan savaşların gerçekliğini hissedemezlerdi. Onlar için saldırılar o kadar da büyütülecek şeyler değildi. Biraz ahlayıp, biraz vahlayıp sonra günlük hayatlarına geri dönerlerdi.

Artık teknoloji ilerledi. Televizyonlarımız daha net gösteriyor. İnternet ve video paylaşım sistemleri vızır vızır çalışıyor.

Bunun sonucunda da savaşların gerçekciliği daha da gözümüzün içinde. Hatta savaşların canlı yayınlanacağı dönemlere yaklaştık.

Saldırıları YouTube'dan izleyebiliyoruz. İnsanların ölümü gözümüzün önünde gerçekleşiyor. Bir yanda çocukların vahşice ölümü diğer çocuklar tarafından gülerek izleniyor artık. Savaş çok net bir biçimde gözlerimizin önünde oluyor.

Böyle olunca insanların duyarlılıkları daha da artıyor. Çünkü artık biliyorlar ki söz konusu haberler o kadar da uzaklarında değil. Görüyorlar, duyuyorlar, tanık oluyorlar.

İlk bakışta olumlu bir gelişme gibi görünse de beraberinde çok fazla sorunu da sürükleyecek bir gelişme bu. İşte bugünlerde bunu yaşıyoruz.

***

İsrail günden güne saldırılarını sürdüyor. Filistin çaresiz. Yardımlarına koşacak kimse yok. Birleşmiş Milletler hiçbir şey yapamıyor. Batı dünyası kulaklarını tıkamış, Arap dünyasıyla çıkarının peşinde. Büyük bir kaosun içinde Gazze'liler.

Türk hükümeti yardım etmek istiyor ama onların da durumu farklı değil. Bir yandan İsrail'le anlaşma yapıp diğer yandan kızıp, kınamak pek inandırıcı olmuyor. İnandırıcılığı bıraktım etkili olamıyor.

Bu savaşın sadece İsrail'in şahsi meselesi olduğunu, yahudilerin geneliyle bir alakası olmadığını söylemeye çalışsak da toplumdaki yansımaları öyle olmuyor.

Yurdun her tarafından ırkçılık görüntüleri yansıyor. Bunda AKP yönetiminin yanlış tutumlarının çok büyük etkisi var. Ayrıca ülkemizde yayın yapan yahudi yayınların aşırı İsrail savunuculuğu ve Vakit gibi yoz gazetelerin haberlerinde sürekli İsrail yerine ''Yahudiler yine saldırdı'' gibi ifadelere başvurması da önemli bir etmen.

Tepkilerin sadece İsrail'e yönelik olması gerekirken yahudilerin hatta hristyanların da hedef alınması savaşlardan beslenen karanlık güçlerin ekmeğine yağ sürmekle eşdeğer.

Unutulmaması gerekir ki büyük kitleler dışarıdan değil içten çökertilir.

Şimdi savaş bahanesiyle ülkemizde farklı dini inançlardaki insanlarla çatışma içine sürüklenmek isteniyor. Daha önce Türk-Kürt, Alevi-Sünni, laik-anti-laik diye birbirine düşürülen halk şimdi de yahudiler ve yahudi olmayanlar diye bölünmek isteniyor.

***

Türkiye İsrail'e karşı durmak isterken ciddi bir tehlikeye sürüklenmek isteniyor. Duyarlı tüm vatandaşların bu oyuna gelmemeleri ve daha temkinli olmaları lazım.

Bu savaş İsrail ve Filistin'in arasında gerçekleşen bir çıkar savaşıdır. Bunu bir dinler savaşı haline getirmek hatta ''Hitler ne iyi yapmış'' gibi ifadelere sığınmak bize yarardan çok zarar getirecektir.

Hedefi tam belirlemek ve yanlış noktalara sapmamak gerekli..
 
Toplam blog
: 278
: 1369
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

Küçük bir kız çocuğu masumiyetidir yazmak, her satırı her cümleyi her kelimeyi tekrar tekrar gözden ..