Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ocak '09

 
Kategori
Dünya
 

İsrail n'oluyor, gözün başın oynuyor?

İsrail n'oluyor, gözün başın oynuyor?
 

msnbc.com


İsrail’in Sayın(!) Başbakanı Olmert, BM’nin acil ateşkes çağrısına rağmen Gazze’de saldırılara devam edeceklerini açıklamış.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, BM üye ülkeleri arasında güvenlik ve barışı korumakla yükümlü, en güçlü organ. Beş kurucu ve daimi üye (ABD, İngiltere, Fransa, Çin ve Rusya) ve 2’şer yıl geçici süreli 10 geçici üye. Türkiye de 2009 başında aldığı geçici üyeliği 31 Aralık 2010’a kadar sürdürecek.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Kararları, üye ülkeler tarafından verilen bir önergenin, 15 üye ülkeden 9'u tarafından kabul edilmesi ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Daimi Üyesi ülkelerden birinden ret oyu almamış olması şartıyla alınır. Öyle ki; Gazze’deki saldırılar ile ilgili, acil ve kalıcı ateşkes sağlanması çağrısında bulunan karar tasarısını 14 oyla kabul etmiş, ABD çekimser kalmıştı.

Sayın Olmert’in ateşkese uymama gerekçesi de; “BM kararının uygulanabilir olmadığını ve bu karara Filistinli terör örgütlerinin uymadığını” imiş. Sadece “insani yardımların ulaşabilmesi” için günde 3 saatlik bir ateşkes uygulanıyor.

BM Güvenlik Konseyi’nin neredeyse oy bütünlüğü ile aldığı karar ve ayrıca Konsey üyesi olmayan onlarca ülkenin ve hatta tüm dünyanın kınayıp protesto ettiği bir platformda,

İsrail sizce de camii duvarına işemiyor mu?

 
Toplam blog
: 290
: 2581
Kayıt tarihi
: 15.06.06
 
 

Kimya Yüksek Mühendisi. Sporsever ve edebiyat aşığı. Periyodik tablo, T cetvel..