Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Aralık '10

 
Kategori
Dünya
 

İsrail nereye gidiyor

İsrail nereye gidiyor
 

Tarih gerçekleri yazıyor. Kimileri çamur atsada ya da uydurma tarih yazmaya kalkışsa da tarih o gerçekleri hep bağrında tutacaktır. Yalanları ise kusmaya devam edecektir.

Yeryüzünde bir millet düşünün en ağır baskılara ve zulumlere uğramış. Yine bir millet düşünün her çıplıkta elini uzatmış ve yemeğini paylaşmış. İsrail-Türkiye gibi belkide yeryüzünde başka bir millet yoktur. Türk soyu atasından gördüğünü unutmaz ve herzaman düşenin yanında olmuştur. El vermiş ayağa kadırmıştır. Burda sadece İsrail değildir yardım ettiği saymakla da bitiremeyiz.

İsrail, 20. yüzyılın en büyük soykırımına uğramıştır. Peki ne oldu da o günlerde soykırımdan kıvranan vahşetin göbeğine düşen İsrail bugün o vahşeti kendisi uyguluyor. Çektikleri onlar için ders değil de örnek mi oldu? İsrail'i yönetenler tarihi bimiyorlar mı? Geçmişte insan muamelesi bile yapılmıyordu onlara. Şimdileri kendileri aynı muameleyi Filistinliler için yapmıyor mu?

İsrail'e ne oldu? Nereye gidiyor? Türkiye gibi bir dostu neden kaybediyor. İsrail ekonomik açıdan kuvvetli olabilir ama kuvvet paradan geçmez. Kuvvet insanlıktan geçer. Türkiye ve milletimiz ne kadar eleştirsek te dünyaya ders verecek bir millettir. Kudreti ve gücü kimilerimiz tarafından küçümsense de güçlü ve kudretli bir devlettir.

İsrail şunu bilmelidir ki tarih tekerrürden ibarettir. Hızlı çıkılan merdivenden düşüş sert olur. Düştüğünde yanında kimseyi bulamayabilir. İsrail farkında değil. Kendisini kamplumbağa ile yarışan tavşan sanıyor. Ama bilmiyor ki bu yaışı sonunda kamplumbağa galip geliyor.

İsrail Türkiye'yi siyasal ve ekonomik açıdan vurmak için bazı hamleler yapıyor. Sözde Ermeni Soykırımından bahsediyor. Güney Kıbrıs Rum kesimiyle çeşitli ekomomik anlaşmalara imza atıyor. Şunu bilmiyor ki Kiminle ne pazarlığı yaparsa yapsın Türkiyenin dostluğuna değmez. İsraili yönetenler gafletlerinin farkında değiller.

Yaptıkları hamleler geçenlerde çıkan Orman yangınında yanan her bir ağaç gibi İsrail'i derinden yaralamaktadır. Bugün bunu anlamayanlar yarın yaşarlarsa çok iyi anlayacaktır.

İsrail nereye gidiyor. Baktığı zaman kendisini düz bir alanda koşarken gören İsrail önündeki uçurumu sarhoşluktan göremiyor. Siyasetçilerin bu körlüğü sadece kendilerine değil dünyaya zarar vermektedir. Tıpkı Hitlerin yaptığı körlük gibi.

Siyasetçileri ve özellikle ateşle oynayan İsrailli siyasetçiler şunu bilmelidir ki kardeşlik ve barış dışında kalkan her elin karşısında Türkiye yeralacaktır. masum bir şekilde hayatları sönen her insanın hesabını yine Türkiye soracaktır. Bu sönen hayat bir Yahudi kardeşimizin ki de olsa. Tıpkı geçmişte olduğu gibi.

 
Toplam blog
: 196
: 493
Kayıt tarihi
: 28.06.07
 
 

Doğayı seviyorum. Onun içinde yaşamayı ve güzelliklerini tatmayı seviyorum. Yaşamayı ve hatta ölü..