Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Temmuz '14

 
Kategori
Dünya
 

İsrailin Gazze saldırısı “BOP” gereğidir

İSRAİL’İN GAZZE SALDIRISI “BOP” GEREĞİDİR           Mustafa ACER          26. 06. 2014

BOP’un amacı; “İsrail’in Ortadoğu bölgesinde güven içerisinde olması, Nil’den Fırat’a vadedilmiş topraklara sahip olması, Türkiye’nin parçalanması ve İslam coğrafyasında kargaşa yaratılarak, egemen güçlerin bölgenin kaynaklarını istedikleri gibi kullanması” şeklinde uygulamaya konmuştur. BOP uygulaması ile İslam dünyasında siyasal dengeler bozulmuş; Irak, Tunus, Mısır, Libya, Suriye ve Türkiye’de kargaşa çıkarılarak, binlerce Müslümanın ölümüne neden olmuştur. Bu Ülkelerde yaratılan kargaşalarla Müslüman – Müslümana kırdırılmıştır.

Gelinen bu aşamada; İsrail kendi güvenliğini kendisinin sağlayabileceği sonucunu çıkarmış ve güç kullanarak bölgedeki Müslümanları yok etme yoluna girmiştir. Bugün Gazze’ye saldıran İsrail; buradan alacağı sonuca göre, egemen güçlerin desteğine güvenerek, arkasından Batı Şeria’ya ve diğer Müslüman ülkelere saldırmayacağını kim garanti edebilir.

İsrail bu cesareti; batılı egemen güçlerden ve Yahudi Cesaret ödüllü BOP Eşbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’dan almaktadır.  İsrail de bu destekle Ortadoğu’da her istediğini yapabileceği inancına kapılmakta ve “Ali kıran – baş kesen” terörist devlet gibi davranmaktadır.

ABD’den icazet alarak İktidara gelmiş olan, Yahudi Cesaret Ödülü almış olan, BOP Eşbaşkanlığına kendisini adamış olan birisi; İsrail’e bu kadar siyasi ve ekonomik destek vermiş iken, nasıl oluyor da İsrail’e karşı olduğunu söyleyebiliyor? Davos’ta “one minute” çıkışı, Mavi Marmara saldırısına karşı çıkışı, Soma’da bir gence karşı “İsrail dölü” diye çıkışı size inandırıcı geliyor mu?

Eğer Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti; İsrail’e tavır almak istiyorsa, sözlü sataşma yerine yaptırım uygulayabiliyor mu? Siyasi ve ekonomik yaptırım uygulayarak ilişkileri kesebiliyor mu?

Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN; BOP Eşbaşkanlığından ayrıldığını ifade edip, Yahudi Cesaret Ödüllerini iade edebiliyor mu? 

 
Toplam blog
: 66
: 317
Kayıt tarihi
: 23.04.12
 
 

İTÜ Makina Fakültesi 1974 mezunuyum. Ankara İTİA İşletme Yönetiminde master yaptım. Mühendislik v..