Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Aralık '06

 
Kategori
Blog
 

İstanbul’ da blog sayfası farklı görünüyormuş

İstanbul’ da blog sayfası farklı görünüyormuş
 

Haftasonu İstanbul’ a gelince iki gün Internet’e girecek fırsatım olmamıştı. İlk bağlandığımda önce benim Internet Dağarcığımın adresini yazdım, sonra Milliyet ve blog. Sayfa değişikti, demek ki, İstanbul’ dan bakınca blog sayfası farklı görünüyormuş. Ankara’ dan gelen birisi için İstanbul’ un ne kadar değişik bir yer olduğunu zaten bilirdim ama İstanbul’da blog sayfasının bile farklı görüneceği hiç aklıma gelmezdi !

Evimizde sıkıldığımızda eşyaların yerini değiştirip monotonluğu bozmaya çalışırız. Bir sabah uyandıklarında Milliyet Blog’un ana sayfasında gördükleri değişim de o sayfaya sık giren blog yazarlarında da aynı duyguları uyandırmıştır. Tebdil-i mekanda ferahlık vardır demiş atalarımız. Bu ferahlık için ya yerinizi değiştirirsiniz (Şu anda Milliyet Blog’dan başka gidecek yer yok) ya da olduğunuz yerde değişiklik yaparsınız (Bu değişiklik iyi olmuş)

İlk sayfada yedi ay önce yazılmış bir bloga link görmek geçmişimizi unutmamakla ilgili atasözlerimizi aklıma getirdi. Blogun köklerinden kopmamak adına eskileri ve yenileri biraraya getiren bu linkler çok iyi olmuş.

Dünden buyana hep aynı galeri yayında olsa da, blog ana sayfasında galerilerden bir örnek konulması blog yazarlarının görsel yaratıcılığını da artıracaktır.

“En çok arananlar” bölümünün bir kez daha düşünülmesini öneririm. Sürekli sayfada görünmek yerine, Blog yazarları ve Bloglar bölümlerinde “en yeniler” “en çok okunanlar” gibi bir seçenek olabilir. (Hiç hoşlanmadığım "astroloji" linkini hep orada göreceğimi bilmemin beni bu öneriye yönelttiğinin farkındayım)

“Seyir defteri” blogu yaratan esas unsurun yani blog yazarlarının unutulmadığını göstermesi açısından olumlu bir adım olmuş.

“Günü yorumlayanlar” gazete ile blog arasında olması gereken bağın yarısını oluşturmuş. Şimdi de gazete tarafında ilgili bloglara yapılacak benzer bir link diğer yarıyı da tamamlayacaktır.

Sonuç olarak yeni Blog sayfası görünümü olumlu bir gelişme. Blog editörlerinden kendinden sonraki kuşaklara bir gelenek bırakmalarını öneriyorum. Sayfalarda değişimler oldukça eski formatları, yalnızca içerik olarak değil, görünüm olarak da arşivlemeleri geleneğini başlatmaları iyi olmaz mı. Çeyrek yüzyıl sonra “Tarih içinde Milliyet Blog Sayfaları Sergisi” açıldığında, bu sürede değişen formatları görmek istediğimizde bu görünümleri bulabileceğimiz bir arşiv çok değerli olur.

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..