Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Kasım '10

 
Kategori
Futbol
 

İstanbul Büyükşehir Belediyespor Fenerbahçe maç analizi

İstanbul Büyükşehir Belediyespor Fenerbahçe maç analizi
 

Fenerbahçe, defansif anlamda kendisinden çok daha etkin olan, hırslı ve son derece iyi bir takımdan üç puanı zor da olsa almayı başardı. Bugün Aykut Kocaman ve Fenerbahçe' nin iyi yaptığı ve yapamadığı şeyler vardı sahada. Rakibin agresif presi karşısında maçın kontrolünü kaybetmemesi, oyunu ileri yıkma çabası ve diğer maçlara kıyasla oyun disiplinine daha fazla sahip çıkılması artılardı. Eksilere gelince, 60. dakikadadan itibaren artan pas hataları, gol pozisyonu bulmada zorlanma ve Niang' ın kaçırdığı pozisyonları sayabiliriz.

Maçın henüz başında Niang' ın Mahmut' un hatası sonrası kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyon ve golden hemen sonra kaçırdığı net kafa vuruşu Fenerbahçe adına maçın erken kopmasını engelledi. Bu kaçan pozisyonlar İ.B.B' nin maç içi direncini artırdı. Yine ikinci yarıda Niang' ın kaçırdığı penaltı ile maçın son 10 dakikası yürekler ağızlarda geçti.

Fenerbahçe' nin maç boyu yarattığı en ciddi iki tehlikeden birisi golün atıldığı pozisyon, diğeri ise penaltı pozisyonu idi. Bunların dışında organize bir ataktan pozisyon yaratamadı.

Aykut Kocaman Fenerbahçe' nin direncinin düştüğü ikinci yarıda maça yerinde bir müdahale yaptı. Selçuk' un oyuna girmesi ile orta sahada denge sağlandı ve rakibin hızı kesildi. Dia' nın oyuna girmesi ile Fenerbahçe' nin pozisyon üretme zenginliği artmış oldu.

Hakem Alex' in ceza sahası içinde düşürüldüğü pozisyonu iyi süzemedi. Bu net bir penaltı idi. Ayrıca Gökhan' ın rakibini geçip gole giderken düşürülmesini de hatalı yorumladı ve devam kararı verdi. Niang' a yapılan sertliklere de göz yumdu. Alex' e ve rakibin oyuncularına gösterdiği sarı kartlar ise doğruydu.

Fenerbahçe' de ortalamanın üstünde oynayan isimler Mehmet Topuz, Gökay, Yobo ve Gökhan Gönül oldu. Cristian, Alex, Bekir, Caner, Stoch ve Niang ise vasattı. Özellikle Stoch sol kanatta çok aksadı. Fenerbahçe' li oyuncuların bir önemli sorunu da ceza yayı önünde ve ceza sahası girişlerinde, arkadaşlarına pas vermekten kaçınmaları ve kendileri çalıma girmeleri. Özellikle Mehmet, Gökhan, Stoch ve Niang hücumda son derece bencildiler.

İ.B.B gibi güçlü bir rakip önünde alınan üç puan Trabzonspor' un farkı artırmasına engel oldu. Ligde son üç sezondur İ.B.B. deplasmanında kazanamayan Fenerbahçe bu şekilde şeytanın bacağını da kırmış oldu. Aykut Kocaman' ın devre arası operasyonuna kadar alınacak üç puanlar büyük önem taşıyor. O zamana kadar kayıpsız gelinebilirse, şampiyonluk iddiası devam edebilir.

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 575
: 567
Kayıt tarihi
: 10.05.07
 
 

İlgi alanları ekonomi, para politikası, siyaset, edebiyat, futbol, Türk ve Ortadoğu Tarihi, AB ve..