Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Aralık '20

     
    Kategori
    İstanbul
     

    İstanbul'un En Güzel İlçeleri!

    Üsküdar, Boğazın Anadolu yakasında günde milyon insanın transit geçtiği bir yer. Hemen herkesin iskelesine uğramışlığı vardır. İskelenin ötesinde bambaşka bir Üsküdar var. Osmanlı döneminde Valide Sultanlar ve Prensesler için özel bir yeri vardı Üsküdar’ın. Zira şehir Valide Sultanlar ve Prenseslerin yaptırdıkları, zamana meydan okuyan camiler ve külliyeler ile süslenmiş.

    Eskiden Bağdat ve Hicaz’a giden yolun başlangıcı idi. İnsanlar sevdiklerini yolcu ederken, ta ayrılık çeşmesine kadar giderlermiş ve orda vedalaşırlarmış yolcu ettikleri sevdiklerini. Bu açıdan da Üsküdar tarihi anlamda ulaşım için hep bir merkez olmuştur.

    Avrupa yakasına geçiş için popüler iskelelerden olan Üsküdar, boğazın hemen ağzında güzelliğiyle büyüleyen Kız Kulesi, meydandaki 16. yüzyıl camileri, meydanın ortasındaki büyük tarihi çeşmesi, sahildeki minyatür Şemsi Paşa Camii ve Medresesi, Mihrimah Camii, tarihi Karacaahmet Mezarlığı, meşhur Fethi Paşa Korusu ve daha ilerideki büyük ve küçük Çamlıca tepeleri ile ziyaretçilerine güzellikler sunuyor (Yılmaz,2020, https://www.unlusoynakliyat.com/).

    Üsküdar’da yapılabilecek en güzel aktiviteler arasında sahilden Kız Kulesi‘ni izlemek, Fethi Paşa Korusu‘nda dinlenmek ve Çamlıca Tepesi‘ne çıkarak bir yandan çayınızı yudumlayıp diğer yandan muhteşem İstanbul manzarası izlemek başta geliyor. Üsküdar’da yapılabilecek diğer bir alternatif ise hamama gitmek. Üsküdar’da pek çok tarihi hamam bulunuyor. Bunlardan en göze çarpanları 15.yy sonunda yapılmış olan Şifa Hamamı,1583’te yapılmış Valide Atik Hamamı, 1648’de yapılmış Çinili Hamam, 1610’da yapılmış Ağa Hamamı ve Aziz Mahmud Hüdayi Hazretleri için yapılmış olan Bulgurlu Hamamı yer almaktadır.

     

     
    Kayıt tarihi
    : 02.06.16
     
     

    Gezmeyi ve gelzilmedik yer bırakmamayı seven birisiyim :) ..