Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

AYFER AYTAÇ GAZETECİ YAZAR

http://blog.milliyet.com.tr/ayferaytac

29 Mayıs '21

 
Kategori
Özel Günler
 

İstanbul'un Fethi

29 MAYIS 1453.  İSTANBUL'UN FETHİNİN 568. YILDÖNÜMÜ KUTLU OLSUN. İSTANBUL'UN ŞANI DÜNYA DURDUKÇA VAR OLSUN...
 
Hazreti peygamber (salllahu aleyhi ve selllem) bir müjde verdi. "İstanbul fethedilecektir. Onu  fetedecek kumandan ne güzel kumandan ve onun ordusu ne güzel ordudur."
 
İstanbul'un fethi sadece bir şehre hakim olmaktan ibaret değildir. Bu fetih, Sevgili peygamberimizin müjdesi, ashab-ı kiramın arzusu, Ebu- Eyyub el- Ensari'nin hayali ve ecdadımızın sevdasıdır. Bu fetih, çağ kapatıp çağ açan yeni bir altın dönemin başlangıcıdır.  Bu fetih; Mekke, Medine ve Kudüs ile İstanbul'u kardeş kılan  bir zaferdir.
 
İslam ile müşerref olan ve devraldığı İslam sancağını bir daha bırakmayan aziz milletimizin Allah’ın adını yüceltme gayreti hiç eksik olmamıştır. Bu uğurda yılmadan, yıkılmadan, seferden sefere, zaferden zafere koşan şanlı ecdadımız, Malazgirt Zaferi ile Anadolu’yu bize vatan kılmıştır. İstanbul’u fethederek Peygamber Efendimiz (s.a.s)’in, şu kutlu müjdesine nail olmuştur: “Konstantiniyye mutlaka fetholunacaktır. Onu fetheden komutan ne güzel komutandır! Ve o asker, ne güzel askerdir!... "
 
İslamın bol yaşanması için Konstantiniyye'yi İstanbul yapan ve batıl bir beldeyi İslamiyete kazandıran ecdadımızdan Allah binlerce defa razı olsun. Bu uğurda canını hiçe sayan erlerden komutanlara, tüm vatan evlatlarına minnettarız. Mekanları daim cennet olsun.
 
İstanbul'un fethinin 568. yıldönümü mübarek olsun. İstanbul'umuz dünya durdukça güzelliğini koruyarak hep var olsun. Üzerindeki kem gözler, kötü sözler İstanbul'dan uzak dursun. Rabbim vatanımı ve milletimi hep korusun. Âmin.
 
Ayfer AYTAÇ
ayferaytac.com
 
 
Toplam blog
: 622
: 205
Kayıt tarihi
: 08.12.14
 
 

Gazeteci-yazar ..